Tådene kyrka
Foto: Karin Gustavsson

Tådeneveckan

"Kultur i Tådene" vecka 30, 22-28 juli 2024

Nu är det dags för Tådeneveckan!

Välkommen att uppleva kultur i Tådene under ”Tådeneveckan ” som pågår varje dag under vecka 30, den 22-28 juli. Hela veckan är Tådene kyrka öppen från kl 15.

De lokalt förankrade konstnärerna Anneli Särnblad Pederson och Leif Robertsson ställer ut ett urval av sina alster.

Det blir bland annat våffelcafé (tisdag-lördag) och kaffeservering (måndag och söndag), föreläsningar, orgelmusik och kyrkogårdsvandring.

Varje kväll klockan 19 är det musik och aftonbön.

Här kan du läsa och ladda ner programmet som pdf.

Utställningar:

Leif Robertsson

Jag är född och uppväxt på Soldatkullen i Tådene. Jag bor nu i Norsesund i Alingsås kommun. Efter flera års konststudier har jag arbetat med grafik, skulptur och måleri parallellt med arbete som teatertekniker på Göteborgsoperan. Nu kan jag äntligen ägna mig åt konst på heltid. Jag arbetar gärna med teman. I flera år gjorde jag bilder av människor på väg. Mitt nuvarande ledmotiv kallar jag
”Livet som det ser ut”. Vi är ständigt omgivna av intryck som möter oss i en outsinlig mängd, inte minst när det gäller bilder. Vårt visuella bibliotek är oändligt. Det finns inga perspektiv, horisonter eller upp och ner att hålla sig till.
I universum finns varken upp eller ner, höger eller vänster.
Inte heller i mina bilder.

porträtt Leif Robertsson

Anneli Särnblad Pederson

Anneli Särnblad Pederson heter jag och är uppväxt i Dalarna, Orsa. Jag bor sedan många år i Friel i Tun. Med min konst vill jag ge ljus och kärlek, reflektion. Att du hela tiden upplever något nytt i bilden. Jag ser fram emot att få visa min konst i Tådene Kyrka. Kyrkan har en så stor andlighet och storhet. Den berör mig starkt. För mig är djuren viktiga i mitt liv. Våra hundar berikar livet så mycket. Jag har även en stor kärlek till Islandshästen. Den har så mycket andligt och naturen djupt inom sig. Min konst har visats runt om i Sverige, på Island och i Rom i Italien.
Målningarna som visas här är min tolkning av ärkeänglar. ”Störst av allt är kärleken oss människor emellan”. ”Kultur ger oss kraft i livet”.

Porträtt Anneli Särnblad Pederson

Program:

Måndag 22 juli

porträtt Markus Hejmar

15.00-18.30 Kaffeservering.

18.15 Invigning med tal av Karin Berg.

”Mitt livs blandband”
Markus Hejmar med gäst Susanna Malm. Markus bor i Tådene med sin familj, och har bland annat medverkat i ”Musikal i Lisch”. ”Jag kommer framföra sånger som spelat stor roll i mitt liv. En bred blandning från Tommy Körberg till Depeche Mode.”

Aftonbönen leds av Karin Berg.

Tisdag 23 juli

Porträtt Christian Berg

16.00 Annelie Särnblad Pederson presenterar sin utställning.

17.00 Presentation av kyrkorgeln, Sven Wiksten.

17.30–18.00 Solistisk orgelmusik med Sven Wiksten.

19.00 Musik och aftonbön.
”Pianokonsert av Christian Berg”
Christian, som genom sin pappa har rötterna i Tådene, kommer hem och framför egna kompositioner. Musiken rör sig genom ett stillsamt landskap, där vi ibland får följa med på oväntade stigar.

Aftonbönen leds av Annelie Särnblad Pederson.

Onsdag 24 juli

porträtt Enny Brättorp

16.00 Leif Robertsson presenterar sin utställning.

”Vägen genom livet”
med Enny Brättorp. Enny är uppvuxen i Friel och i sommar tog hon studenten i Lund på dans och musikalgymnasiet. Med sitt musikprogram vill hon beröra lyssnarna med känslor som kärlek, sorg, längtan och glädje.

Aftonbönen leds av Anna-Karin Widnersson.

Torsdag 25 juli

porträtt Cecilia Lundberg

16.00 Kyrkogårdsvandring med Johnny Hagberg.

19.00 Musik och aftonbön.
”Vackra sånger som berör”
med Cecilia Lundberg. Cecilia framför en blandning av sånger som kommer få era hjärtan att svämma över av kärlek och känslor.

Aftonbönen leds av Johnny Hagberg.

Fredag 26 juli

porträtt Con Anima

”Con Anima”
som består av Anna-Maria Brolin, Mikael Dalemo, Nicke Holgersson och Johan Sundström är en musikalisk kvartett som spelar svenska sånger, visor och psalmer.

Aftonbönen leds av Ulrika Dalemo.

Lördag 27 juli

cello

”DICOPUS, Berättande verk”
med Sophie Svensson och Joachim Olsson.
Egna kompositioner som framförs berättande och filmatiskt med cello, piano
och syntar.

Aftonbönen leds av Anna-Karin Widnersson.

Söndag 28 juli

15.00-18.30 Kaffeservering.

porträtt Karin Eriksrud Solén

17.30–18.00 Solistisk orgelmusik med Karin Eriksrud Solén.

19.00 Gudstjänst med musik.
Gudstjänsten leds av Håkan Dafgård och musiker är Karin Eriksrud Solén som är uppvuxen i Tådene och till vardags arbetar som organist i Vallentuna, Stockholm.

20.00 Kyrkkaffe.

Varmt välkommen till Tådene kyrka!