tummen upp
Foto: Mattias Hjalmarsson

Präst sökes!

Präst i Järpås församling och Södra Kållands pastorat

Vill Du tillsammans med engagerade förtroendevalda och många frivilliga vara med och forma framtiden i Järpås församling och Södra Kållands pastorat?

Järpås församling är en del av Södra Kållands pastorat, som består av tre församlingar: Kållands-Råda, Järpås och Örslösa, med totalt närmare 8000 invånare varav ca 5600 är kyrkotillhöriga. I församlingarna finns 17 kyrkor. Järpås är en landsbygdsförsamling med varierande åldrar i befolkningen. Järpås är församlingens centrum med skola, äldreboende och affär etc. I församlingen finns flera lantbruk och mindre och medelstora företag.

Prästtjänsten har en traditionell och bred inriktning, och innebär arbetslednings- samt budgetansvar. I församlingen finns tre kyrkor och fyra anställda. Pastoratet som helhet har ca 35 anställda. Som präst är Du initiativrik, engagerad och har pastoral erfarenhet. Tjänsten är heltid, och i församlingen finns en rik verksamhet. Viss tjänstgöring sker också över hela pastoratet.

Pastoratets Församlingsinstruktion kan läsas på: https://www.svenskakyrkan.se/filer/FIN_2019.pdf

Lidköpings kommun erbjuder vacker natur med många möjligheter, gynnsam bostadsmarknad och goda kommunikationer. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till bil. Pastoratet erbjuder tjänstebostad i Järpås prästgård.

Ansökan med vigningsbrev skickas till:
Södra Kållands pastorat, Råda församlingshem 1, 531 96 Lidköping
före 9/8 2021.
Ansökan kan också skickas med e-post till:
sodrakallands.pastorat@svenskakyrkan.se

Intervjuer sker tisdag 27/8. Tillträde snarast efter överenskommelse. Bifoga gärna CV och personligt brev.

Ytterligare upplysningar ges av
kyrkoherde Markus Hagberg, 0725-362898, markus.hagberg@svenskakyrkan.se.
Facklig företrädare för KyrkA är David Thell, 072-721 95 69, david.thell@kyrka.se.

Välkommen med din ansökan!