Foto: Björn Dimker

Julbasar 2019

23-24 november på Villa Ingeborg, kl 11-16

Årets höjdpunkt!

Ja så säger många Frankrikesvenskar om kyrkans Julbasar. Och vi i Villa Ingeborg håller med – förstås. Kring 40 år har den svenska Julbasaren på Rivieran anordnats. Först på stiliga hotell i Nice, sedan på Stillegården(kommer ni ihåg hur trångt det var?! – och mysigt..) och nu på luftigt vackra Villa Ingeborg. Lika roligt som våra besökare tycker att det är att gå på Julbasar, lika svårt har man att säga precis vad som är bäst. Själv tror jag att det är den spännande och roliga mixen av alla marknadsstånd, den goda maten och vinerna, champagnen och korvgubben, den heta glöggen och – alla människor. På basaren träffar man gamla vänner, och lär känna nya. Fler och fler fransmän dyker också upp; en snabbundersökning förra året visade att det svenska julbordet och glöggen var de stora dragplåstren för dem. Champagnen och ostronen kunde de fixa själva…

Du som önskar beställa julens populära foie gras, hör av dig direkt till volker@keim.nu (senast 12 november). Se mer information HÄR.

Det är stämningen, som är bäst. Den riktigt goda stämningen, som vi alla faktiskt skapar tillsammans, det är den vi inte vill missa eller vara utan.

Jullotteriet – även kallat ”Det stora lotteriet”- är ett event i sig. 300 brev, på svenska och franska har nu gått ut till presumtiva givare av lotterivinster – och in flyter de: ex hotellövernattningar, middagar, pengagåvor, prestigeviner och en och annan ”bli-en-ny-människa”-vinster (en massa kroppsvård, tror jag) och mycket annat. Lotterna kan man köpa redan nu på Villa Ingeborg, men framför allt under de två basardagarna.

Så låt oss ännu en gång med både glädje och förväntan uppleva en Julbasar!

Välkommen önskar Basarkommitén och alla ståndsansvariga.