Foto: Albin Hillert

Jesus och klimatet - en helg med ekoteologen Sven Hillert 25-26/2

Nyhet Publicerad Ändrad

Sven Hillert, Gävle, är ekoteolog, författare, präst, låtskrivare och tidigare rektor för pastoralinstitutet i Uppsala. Nu besöker han oss för en helg med fokus på kyrkans roll i klimatarbetet. Lördagskvällen avslutas med konsert i Landskyrkan. Sven deltar även vid söndagens gudstjänster både i Landskyrkan kl 11.00 och Boliden kl 18.00

Denna eftermiddag har vi chans att närma oss frågan om hur kyrkan och kristen tro har del i skulden för klimatkris och miljöförstöring, men inte minst hur bibeln och kristen tro kan vara en positiv kraft för Jordens utveckling. Hur hittar vi tillbaka till en mer ursprunglig syn på människan och livet omkring oss bortom dualism och hierarki?

Om Sven Hillert: ekoteolog, författare, låtskrivare, teol.dr i Nya testamentet,  tidigare rektor för pastoralinstitutet i Uppsala, präst i Alfta-Ovanåkers församling.

Förtäring: Gratis fika under pausen. Mellan samtalet och musikgudstjänsten finns möjlighet att äta i församlingsgården för 50 kr. SWISH. Föranmäl gärna intresse och om du vill äta till Maria Lund (kontaktuppgifter nedan) 

LÖRDAG 25/2 kl 14-17
FÖRSAMLINGSGÅRDEN (Brännavägen 23, hitta)
SKELLEFTEÅ

Konsert!

Tellus, den sårbara skönheten

S:t Johannes vokalensemble uppför ett körverk som genom sång och musik berör klimatkrisen och vår relation till den skapelse vi lever i och av. Verket består av sju satser där varje sats utgår från en dag i skapelseberättelsen i Bibeln.

Verket beställdes av Stockholms stift som ett steg i Svenska kyrkans klimatarbete och uruppfördes i september 2022. Kompositör är Anna-Karin Klockar, texterna är skrivna av Sven Hillert. 

Medverkande
S:t Johannes vokalensemble under ledning av Anders Lindberg
Solist
Stråkkvintett
Flöjt
Piano
Orgel

LÖRDAG 25/2 kl 18.00
LANDSKYRKAN (hitta)
SKELLEFTEÅ

Gudstjänster i Skellefteå och Boliden söndag 26/2


”Prövningens stund” - Högmässa

Barnkör under ledning av Anders Lindberg. 
Sven Hillert gästpredikar. Maria Lund leder mässan. 
Söndagsskola med Skapelsetema! Hanna Hedblad
Efter gudstjänsten kyrkkaffe med samtal:
”Med oro och hopp för skapelsens framtid”

SÖNDAG 26/2 kl 11.00
LANDSKYRKAN
SKELLEFTEÅ



Aftonmässa i Bolidens kyrka kl 18.00

Sven Hillert besöker denna kväll även Bolidens kyrka och predikar. Arne Andersson leder gudstjänsten. Vi får också möjlighet till samtal vid kaffeborden efter mässan. 

SÖNDAG 26/2 KL 18.00
BOLIDENS KYRKA

Välkommen till en inspirerande och innehållsrik helg! 

Alla arrangemang kring denna helg sker i samarbete med SENSUS