Foto: Mikael Kjell

Vi är som mest hemma när vi är på väg

Pilgrimsvandring till Trondheim 2023/24

”Vi är som mest hemma när vi är på väg” Ibland behöver vi ge oss ut på upptäcktsfärd - byta miljö och utforska nya landskap och vägar. Detta gäller både den yttre geografin och vårt inre landskap. Genom att få avstånd till vardagen, låta det lugna vandringstempot hjälpa oss att varva ner kan vi göra nya upptäckter och ta ut kursen för våra liv. Vi njuter av naturen och vandringen delar gemenskap och samtal. Vi får börja där vi är och i vandring, samtal och gemenskap tar vi steg framåt och gör vi nya upptäckter. Var och en ger sitt bidrag med våra olikheter och gåvor.

Foto: Mikael Kjell

Vi inbjuder till en vandring i flera etapper från Lurö till Trondheim. Man kan gå med hela vägen eller bara en etapp eller en dag. Måndagen den 10 juli börjar vi på Lurö och fortsätter norrut på pilgrimsled Västra Värmland. Första etappen avslutas söndagen den 16 juli i Gillberga. Vi tar hjälp och inspiration från Ignatius av Loyola som har hjälpt otaliga människor till att både lära känna sig själva och Gud bättre. Inte minst i vår tid. Hans andliga övningar och lärdomar från 1500-talet har fått en ny renässans och verkar fungera väldigt väl för allt fler idag, också i vårt land. Vi går ca 15-20 km per dag, övernattningspackning transporteras i bil, vi sover enkelt i församlingshem och bygdegårdar.


Vandringen samarrangeras med Säffle pastorat.

Tid och plats:

Etapp 1: 10-16 juli Etapp 2: 18-24 september 2024 Etapp:3 8-14 juli Etapp 4: 1-8 september. Kommer att finnas separata anmälnings möjligheter till varje etapp.

För vem:

Pilgrimsvandringen vänder sig till vandrare och andra intresserade.

Kostnad:

  • Spiken-Lurö 300:- per person
  • Lurö-Ekenäs 150:- per person
  • Lurö 10-11 juli. Logi: 400:-. Middag 300:-, Frukost 125:- (möjlighet att packa matsäck). Endast logi: 400:-, då har du tillgång till ett bra Vandrarhemskök. Du får ta med din egen mat.
  • Övriga dygn kostar 350:- per dygn då ingår Middag, sovplats, frukost med möjlighet att packa lunch samt transport av packning
  • Båtresa Spiken-Lurö (mer information kommer)

Anmälan:

Sista anmälningsdag etapp 1 är den 21 juni
Anmäl dig här!
Efter anmälan kommer bekräftelse med utrustningslista och annan information.