Frågor och svar

Här finns svar på frågor som kan dyka upp inför Mötesplats Mariestad den 25 mars. Hittar du inte svaret på det som du undrar över kan du vända dig till Svenska kyrkans expedition i Mariestad, 0501-390 500. Varmt välkommen till fest!

Var kan jag parkera?
Det finns ett flertal olika parkeringsplatser i centrala Mariestad. På Mariestads kommuns webbplats kan du läsa mer om parkering för personbil, husbil, motorcykel och var det finns laddplatser för elfordon. Där finns också en karta över parkeringsplatserna att ladda ner som pdf-fil. Läs mer här.

Hur hittar jag rätt till de olika lokalerna?
Här finns en karta (pdf-fil) att ladda ner som visar en skiss över Mariestad och var någonstans det händer saker den 25 mars. Kartan finns också i programfoldern som du kan ladda ner här. 

Kostar det något att delta i festdagen?
Det är fri entré till Mötesplats Mariestad - men ett par saker kostar en liten slant. Det är tipspromenaden Livsloppet (50 kronor) och soppserveringen i Församlingshemmet (50 kronor). Båda dessa aktiviteter är en del av Fastekampanjen och intäkterna tillfaller Svenska kyrkans internationella arbete. Allt annat är helt kostnadsfritt!

Behöver jag anmäla mig i förväg till något av allt som händer?
Nej, det är bara att dyka upp och delta i det som du är intresserad av.

Ordnas det något för barnen?
Barn är givetvis välkomna till alla programpunkterna! Men det finns några saker som de yngsta kanske är särskilt intresserade av: Det händer en hel del på torget efter gudstjänsten. Fika, musik, teater och tipspromenad bland annat. På eftermiddagen finns tre skapandepass som passar både stora och små. De äger rum i Lilla salen i Församlingshemmet och leds av konstnären Asta Norkuté. Läs mer i programfoldern. Dessutom finns Svenska kyrkans personal på plats i Kyrkstugan i Prästgårdsträdgården invid domkyrkan och leder skapande verksamhet för barn.

Finns det någonstans dit jag kan vända mig med mina frågor när jag väl kommer dit den 25 mars?
På Nya torget finns information och personal att fråga! Där finns Svenska kyrkan på plats 11.30-13.30. På eftermiddagen håller mötesbyrån öppet i Församlingshemmet på Nygatan 23 klockan 13.30-18.00.

Dagen är lång. Var kan jag äta?
Efter gudstjänsten i Mariestads domkyrka bjuds det på kyrkkaffe på torget. Det finns också ett flertal lunchställen och caféer i centrala staden. Om du vill äta något före jubileumskantaten på kvällen är det soppservering i Församlingshemmet 17.00-18.00. 

Hinner jag promenera mellan seminarierna?
De nio seminarierna på eftermiddagen hålls på tre ställen: i Församlingshemmet, i Equmeniakyrkan och i Trädgårdsstolan. Det är tre seminarier efter varandra i varje lokal. Man kan givetvis stanna kvar i samma lokal och höra alla tre föredragen. Men man hinner också förflytta sig, eftersom det är en halvtimme mellan varje pass. Längst är det mellan Församlingshemmet och Trädgårdsskolan, en promenad på ungefär tio minuter (ca 600 meter).

Kan jag köpa biljetter i förväg till konserten på kvällen?
På kvällen 18.00 framförs en jubileumskantat i Mariestads domkyrka. Det är fri entré och det finns alltså inga biljetter att förboka. Bäst är att komma i god tid! Portarna öppnar 17.15.