Stråkkonsert

Ny fantastisk stråkkonsert med Welin­ - stipendiaterna! Skanörs kyrka lördagen den 17 juni kl. 11.00

Nu är det dags igen för Ingrid och Per Welins stipendiater
på stråkinstrument att låta höra sig.

I fjol bjöd drygt 10 unga musiker på ett synnerligen spännande och skönt program. Många av de som var med då återkommer i år, och programmet är minst lika intressant och välklingande i år. Det blir rumänska folkdanser för violin och piano, av Dvorak spelas pianokvintetten op 81 och sedan blir det en sonat för solo-violin av Ysaye.

Schumann bidrager med pianokvartetten op 47 och sedan är det dags för ett verk för viola och piano. Finalen är ett av de stora mästerverken i musikhistorien: Felix Mendelssohns oktett op 20.

Alla de unga musiker från hela Sverige som medverkar har någon gång fått Ingrid och Per Welins stipendium, arrangerat först i samråd med Kungl. Musikaliska Akademien, sedan ett par år tillbaka med Svenska stråklärarförbundet.

Varje år under de 15 år som Sixten Nordström var juryns ordförande och reste runt till 6 platser i landet för att lyssna till ca 350 unga musiker, som spelade upp på alla de instrument, spelade ca 75 stråkmusiker varje år upp för juryn. Som sedan valde ut 5-6 som fick mottaga stipendierna vid en konsert i Akademiens lokaler i Stockholm.

I dag är alla stipendiaterna professionella musiker i Sverige eller runt om i Europa, utom de allra yngsta, som fortfarande studerar på gymnasienivå. Men som alltså håller en nivå, som gör att de platsar i Welin-konserten!

 Sixten Nordström är konferencier vid konserten.

Begränsat antal biljetter. Biletterna säljs i vapenhuset innan konserten.
Entre 100 kronor
Per Welin bekostar hela konserten och låter alla
intäkter gå till kyrkans musikverksamhet.