Konfirmation - ett äventyr för livet

Konfirmation betyder bekräfta

I den kristna kulturen och i Sverige har konfirmationen varit ett sätt att fira denna förändring. Konfirmation kommer av ordet confirmare (jämför med engelskans confirm) och betyder bekräfta. Konfirmationen är alltså ett sätt att bekräfta den förändring tonårstiden innebär, men också att bekräfta dopet. (Du som ännu inte är döpt blir det under din konfirmandtid.) Konfirmationen är ett äventyr där du kommer i kontakt med livets frågor, men också ett äventyr som du nog kommer att bära med dig hela livet…

Måste man vara religiös?

En del tror att man måste vara religiös för att börja på konfirmation. Så är det inte. Du är välkommen precis sådan som du är oavsett vad du tror på. Konfirmationen är en möjlighet att få nya vänner, få en bättre uppfattning om vem du själv är, få diskutera frågor som har med livet och tron att göra och hur det är att vara tonåring, få åka på läger och mycket annat spännande. Vi pratar givetvis också om religion och andlighet, men på ett sätt som gör att det är du själv som tar ställning till vad du vill tro på.

Du kommer inte att ångra dig!

Vi ber varje år konfirmanderna att berätta vad de tyckte om Konfirmandtiden genom att fylla i en enkät. De flesta tycker att konfirmandtiden överträffade deras förväntningar och menar att konfirmandtiden var meningsfull för dem. Detta är ett bra betyg som innebär att de som väljer att inte konfirmeras antagligen går miste om ett viktigt minne i livet. Du har alltid möjlighet att börja på konfirmandträffarna för att se om det är något för dig. Vi tror inte du kommer att ångra dig!