Other languages with Google Translate

Unna dig en dags pilgrimsvandring för kropp och själ

"5 söndagars"

Sommaren 2019 genomförs 5 söndagars
pilgrimsvandring följande datum:

Söndag 30 juni kl 9.00 SELÅNGER-TUNA 15 km
Årets vandring Selånger-Tuna börjar efter pilgrimsmässan i ruinen kl 9.00. Pilgrimsmässan leds av Gisela Haupt, Stephanus Neib, Helene Westerlind, Birgitta Forsberg och musiker Sören Svensson. Vandringsledare Laila Grubb. Dagsvandringen görs med två raster med stärkande fika. Buss avgår från Navet kl 8.30. (För dig som bor i Tuna-Attmar och vill gå med den 30 juni: kostnadsfri taxi från Torkarlsberget till Selånger kl 8.30, anm till Tuna-Attmar 060-53 54 30 senast tors 27/6.) Returresa ca 17.00: Torkarlsberget-Selångers kyrka-Navet.
Anmälan till etapp ett: 060-56 35 75 senast 28/6.

Söndag 7 juli kl 9.00 TUNA-STÖDE 9 km
Efter pilgrimsmässan i Lillkyrkan i Matfors kl 9.00 som leds av Gisela Haupt och musiker Agata Kuzniak får du med dig stärkande fika på den gemensamma bussen till Sörnedansjö. Birgitta och Kenneth Sundborg leder pilgrimsvandringen fram till Stöde kyrka. Gemensam fikapaus. Dagen avslutas med andakt i örtagården (vid regn i kyrkan). Buss till Matfors avgår från Navet kl 8.15 med stopp vid Selångers kyrka, och anländer till Lillkyrkan strax före 9.00. Returresa ca 17.00 Stöde-Lillkyrkan Matfors-Selångers kyrka-Navet.
Anmälan till etapp två: tel 060-56 35 75 senast 3/7.

Söndag 14 juli kl 9.00 STÖDE – TORPSHAMMAR 12 km
Denna söndags vandring leds av Birgitta och Kenneth Sundborg och startar efter den inledande pilgrimsmässan i Stöde kyrka kl 9.00. Vandringen går längs pilgrimsleden till Torpshammars kyrka, och avslutas med andakt och fika i det angränsande församlingshemmet. Vid avfärd finns fikapåsar, och längs vägen görs pauser samt ett lunchstopp. Buss till Stöde avgår från Navet kl 8.00 med stopp vid Selångers kyrka-Lillkyrkan Matfors-Stöde kyrka. Returresa ca 17.00: Torpshammars kyrka-Stöde kyrka-Lillkyrkan Matfors-Selångers kyrka-Navet.
Anmälan till etapp tre: tel 060-56 35 75 senast 10/7.

Söndag 21 juli kl 9.00 FRÄNSTA – LJUNGAVERK 10 km
Dagen startar med en mässa i Torps kyrka kl 9.00 som leds av Stefan Andersson. Där delas det även ut vatten, kaffe, smörgås och frukt innan vandringen startar. Vid Byforsen blir det vattenpåfyllning och frukt. Dagen avslutas med lättare förtäring vid Forum i Ljungaverk. Buss till Fränsta avgår från Navet kl 7.30 med stopp vid Selångers kyrka-Lillkyrkan i Matfors-Stöde kyrka-Torps kyrka. Returresa ca 15.00: Forum Ljungaverk-Torps kyrka-Torpshammars kyrka-Stöde kyrka-Lillkyrkan Matfors-Selångers kyrka-Navet.
Anmälan till etapp fyra: tel 060-56 35 75 senast 17/7.

Söndag 28 juli kl 9.00 LJUNGAVERK - BORGSJÖ 12 km
Vi startar kl 09.00 med kaffe och smörgås vid Forum i Ljungaverk. Vatten och fruktpaus längs vägen. Väl framme i Borgsjö finns mat i församlingshemmet. Därefter pilgrimsandakt med Anna-Carin Lögdahl vid S:t Olavskällan i Borgsjö. Buss till Ljungaverk avgår från Navet kl 7.00 med stopp vid Selångers kyrka, Lillkyrkan i Matfors, Stöde kyrka-Torps kyrka-Forum Ljungaverk. Returresa ca 15.00: Borgsjö kyrka-Forum Ljungaverk-Torps kyrka-Torpshammars kyrka-Stöde kyrka-Lillkyrkan Matfors-Selångers kyrka-Navet.
Anmälan till etapp fem: tel 060-56 35 75 senast 24/7.

Vi bjuder på lättare förtäring. Tag med vatten och bekväma vandringsskor!
Diplom utdelas för varje delsträcka. Pilgrimsvandrare som deltar i alla fem etapper tilldelas ett särskilt diplom.

Nytt för i år!!
Buss från Navet till startdestinationen avgår vid varje tillfälle. Kostnad 100 kr t/r. Swisha till 123 612 24 44 (märk betalningen med Pilgrimsvandring + ditt namn), alt. bankgiro 5204-4278. Inga kontanter mottages.

Samarr: Svenska kyrkan - församlingarna längs leden, Sundsvalls kommun, Ånge kommun, Sensus, Interreg Sverige-Norge, Region Västernorrland.