Mats Björk - vår nya präst

Hej!

Jag heter Mats Björk och kommer att vikariera som präst i församlingen ett antal veckor under hösten. I augusti tillträdde jag en tjänst som mobil präst i Afrika och Dubai men p.g.a. den pandemi vi alla brottas med så är resor till dessa områden inte möjlig just nu. Till min stora glädje får jag nu istället möjlighet att komma till er.

Jag är uppvuxen i Arvidsjaur men bor sedan tjugo år tillbaka utanför Skellefteå tillsammans med min fru Anna-Maria. Vi har tre utflugna barn och ägnar mycket av vår fria tid till trädgård, hus och hem, hav och fjäll.

De senaste dryga fem åren har jag haft förmånen att vara kyrkoherde i Piteå församling, vilket ligger nio mil norr ut från där vi bor. Det innebär att jag pendlat en hel del. Innan åren i Piteå var jag bl.a. sjukhuspräst på Skellefteå lasarett i många år.

Även om resandet i Afrika och Dubai inte blir av, i alla fall inte under hösten, så tänker jag att vår Herre leder och stöttar i det som nu istället uppenbarar sig. Och det var ju också ett löfte som Jesus gav, något som vi alla får lita på när livet inte riktigt blir som vi planerat.

Jag känner inte sammanhanget i Zürich-Basel, har ingen lokalkännedom och talar inte tyska, så visst känns det lite spännande. Samtidigt vet jag att jag kommer till en församling med så många goda krafter. Det gör mig trygg. Tillsammans får vi vara det vi är kallade att vara, en del av Kristi kyrka på jorden.

Mats Björk