Foto: Alexander Agrell Sydsvenskan

Sommarkonsert: La Strada – Pocket Edition

Nyhet Publicerad

Melankolisk cirkusjazz med fria utflykter i tid och rum. La Strada – Pocket Edition: Peter Nylander, Lisa Långbacka och Svante Henryson, 28 augusti kl. 16.00, Uppenbarelsekyrkan, fri entré

La Strada – Pocket Edition:
Peter Nylander - gitarr & kapellmästare

Lisa Långbacka - dragspel
Svante Henryson - cello

Nino Rota är djupt förknippad med filmmusik, inte minst som Federico Fellinis parhäst och musikalisk musa. Hans renommé sköt i höjden bland den bredare publiken med musiken till Francis Ford Coppolas Gudfadern. 

Rotas musik är en genre i sin egen rätt. Man skulle kunna benämna den melankolisk cirkusjazz med fria utflykter i tid och rum. Genom allt, som en röd tråd, löper den italienska folkmusikens stora kärlek till melodi. Rota och Fellini kompletterade varandra väl i skildringen av det tragikomiska i människans existens. Vackert och groteskt på en och samma gång. 

La Strada är en liten orkester som på sitt eget vis skildrar en del av den enorma musikskatt Nino Rota står för. Musiker med olika bakgrund och egna röster möts här för att med omsorg och lekfullhet förvalta och förvandla en del av filmhistoriens mest älskade verk. 

La Strada spelar Nino Rota

Melankolisk cirkusjazz med fria utflykter i tid och rum.

La Strada – Pocket Edition 28 augusti kl. 16.00, Uppenbarelsekyrkan, fri entré