Serie om Livet enligt Jesus

Bok och filmer för reflektion och samtal i mindre grupper

I vår vardag möter vi många olika slags utmaningar. Det kan handla om oro, hur vi hanterar pengar, konflikter hemma eller på jobbet, tankar om hur jag kan bidra till att göra den här världen lite bättre. 

”Livet enligt Jesus” är en bok skriven för att hjälpa oss praktiskt med vägledning för detta. Boken är baserad på Bergspredikan av Jesus och skriven av Nicky Gumbel som är en av initativtagarna till Alpha (en kurs i kristen tro). Boken är lättläst och samtidigt innehållsrik och inspirerande. Det är många bra och rörande berättelser varvat med hans tankar. 

Till boken kommer det filmer för varje kapitel som ger en liten introduktion till ämnet och en tanke från någon i församlingen. Tanken är då att man läser kapitlet hemma, ser filmklippet tillsammans och pratar sen om det. 

Det är en hel rad ämnen som tas upp i boken vilka vi inte alltid annars tar oss tid att prata om. Det handla rom äktenskap, att hantera kritik och konflikter, oro, integritet, lycka, sex, pengar med mera. 

Att få samtala i en mindre gemenskap där man kan vara trygg att dela sina egna tankar, utmaningar och idéer är viktigt. Är du intresserad av att komma med i en grupp eller kanske vara med och forma en ny grupp? Är ni kanske redan en en mindre grupp som ska haka på serien tillsammans? Anmäl dig nedan!

Här är filmerna till de olika kapitlen

01 Att finna vägen till lycka

02 Att förändra världen

03 Att förstå Gamla testamentet

04 Att hantera vrede

05 Sex på 2000-talet

06 Äktenskap och skilsmässa

07 Att leva och handla med integritet

08 Att handskas med besvärliga personer

09 Att hantera konfliker

10 Att bli en glad givare

11 Att be (och fasta) som Jesus 

12 Att hantera pengar

13 Att sluta oroa sig och börja leva 

14 Att handskas med kritik

15 Världens största utmaning

16 Det stora beslutet 

 17 Att känna igen falska profeter

18 Att bygga tryggt för framtiden

Anmälan för att vara med i en grupp som samtalar om Livet enligt Jesus