Ett litet barn med ryggsäck sitter på en stock i skogen och tittar upp i träden genom en kikare.
Foto: Maria Sbytova

Nyfiken på att bli scout?

Nyhet Publicerad Ändrad

Vill du upptäcka och lära dig nya saker - om naturen, världen och dig själv?  Då är scouterna för dig. Vi leker och lär, utmanas och utvecklas, löser problem och lär känna nya kompisar. Båda grupperna är för barn i årskurs 3-6. Välkommen!

Scouter i Infjärden och på Furuberget

Piteå församling har två Scoutgruppen, en i Infjärden som håller till på Infjärdens kyrka och en på Mossen i Munksund som håller till på Furubergskyrkan.

Scouter i Infjärden

På onsdagar kl. 18.00-19.30 med start den 25 januari är det träffar med Scouterna på SCoutstugan vid Infjärdens kyrka. Ledare är Lena Lyckander.
Har du frågor eller funderingar, varmt välkommen att höra av dig till församlingspedagog Veronica Wiklund, på0911-27 40 53.

Scouter i Furuberget

På torsdagar kl 18.00-19.30 med start den 9:e februari är det träffar med Scouterna på Furubergskyrkan. Gruppen riktar sig till barn årskurs 3-6. Scoutgruppen hette tidigare Munksund SALT Scoutkår.

Ledare för gruppen är Sara Lind, har du frågor eller funderingar är det bara att höra av sig. sara.lind@svenskakyrkan.se eller på 0911-27 40 62.

Varför Scouterna?

Något som gör Scouterna unikt är att vi gör och upplever saker tillsammans. Vi lär av och värdesätter våra olikheter. Vår verksamhet bygger på att alla i gruppen ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar.

Scouter i årskurs 3-6 kallas för Äventyrarscout

Äventyrarna utmanas i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större
sammanhang, tillsammans reflekterar man över sin och andras insats. Ordet speglar strapatsen och spänningen på färden.

Salt Scout, en del av den världsvida scoutrörelsen

Alla scoutkårer tillhör scouterna men Salt Scouts kårer är liksom många andra anslutna genom en annan scoutorganisation. Salt Scout är från 2013 en egen scoutorganisation.

Genom Scouterna är alla scouter anslutna till scoutings världsorganisationer och därmed till en del av världsrörelsen scouting, med 50 miljoner medlemmar i mer än 140 länder.

Hur, var och när!

• Scouter i Infjärden
    Onsdagar kl. 18.00-19.30
    Ledare är Lena Lyckander. Start 18/1.
    Plats: Scoutstugan/Infjärdens kyrka
    Kontakt: Veronica Wiklund, 0911-27 40 53
  • Scouter i Furuberget
    Torsdagar kl. 18.00-19.30
    Ledare är Sara Lind. Start 9/2.
    Plats: Furubergskyrkan
    Kontakt: Sara Lind, 0911-27 40 62