Vill du bli volontär?

Svenska kyrkan Partille samarbetar med Röda korset, Partille kommun och frikyrkorna för ett medmänskligt Partille. Du är varmt välkommen att vara med!

Följande volontäruppdrag finns:

caféer

• Kvinnocafé var tredje onsdag kl 17.30-19.30

•Språkcafé: Onsdagar kl 14.00 - 16.00 varannan vecka, Partille bibliotek (tillsammans med studieförbundet Vuxenskolan)

•Språkcafé: Lördagar kl 11.00 – 13.00 varannan vecka, Partille församlingshem. Börjar med att fika.

På dessa caféer så kommer man som volontär de gånger man kan. Det finns en ansvarig på varje café. Just nu är caféerna digitala på grund av Corona. I framtiden så kommer de åter att bli fysiska men den digitala biten kommer också finnas kvar på något sätt.

Som volontär i språkcaféerna bör du ha goda kunskaper i svenska. Du blir samtalsledare för en grupp människor som håller på att lära sig svenska. Det kan vara upp till två samtalsledare per grupp.

Läxhjälp

• Måndagar kl 15-17 Partille bibliotek (Röda korset håller i detta)

• Torsdagar kl 15.30-17.00 Partille församlingshem (Svenska kyrkan håller i detta)

Just nu ligger läxhjälpen på is på grund av Corona.

Som volontär i läxhjälpen får du gärna känna dig trygg med olika ämnen i framförallt grundskolan. Du hjälper till med de läxor som personerna som kommer behöver hjälp med, enskilt eller i grupp.

Sällskap till äldre personer

Telefonsamtal
Promenad

Övningskörning

Det finns behov för ungdomar som inte har någon närstående att köra med att övningsköra, så kallad mängdkörning. Det blir dyrt att ta alla lektioner på körskola.

Annicka Plos

Diakon │Partille församling