Paikallista tietoa

Tästä löytyy tietoa paikallisista ryhmittymistä joita on Oxelösundin seurakunnassa.

Sverigefinsk Röst i Oxelösunds Församling är en grupp utan politisk och har som mål att ta till vara de olika minoritetsgruppernas intressen. Kyrkokörsång, syjunta, renande bastukvällar för kropp och själ, barnverksamhet, kontinuerliga besök på äldreboendena, diakoniarbete, familjeverksamhet, och gudstjänster är också en betydande del i arbetet. Vårt kyrkovals motto – 100 år 100 röster.

Ruotsinsuomalainen Ääni Oxelösundin Seurakunnassa on puolueeton ryhmittymä ja ajamme eri minoriteettiryhmien etuja. Kuten kirkkokuoro, sielua ja kroppaa virkistävät saunaillat, ompeluseura, lapsi- ja nuortentoiminta, laulukahvittelut vanhainkodeissa. Suomenkielinen diakoniatyö, perheleiri ja jumalanpalvelukset ovat myös arvostettuja suomenkieliellä sekä kaksikielisyydellä on merkittävä osa työpanoksesta.
100 vuotta - sata ääntä!

Kyrkans Bästa värnar om att människor i alla åldrar, genom delaktighet i församlingens verksamheter, får insikt om det kristna arvet och dess glädjebudskap om närhet, kärlek och ansvar för varandra.
Kyrkans Bästa är partipolitiskt obunden och vi söker Dig som vill vara delaktig i vårt arbete i församlingen.

Socialdemokraterna
Den öppna folkkyrkan har kommit att bli en viktig del av den svenska modellen, där solidaritet och öppenhet mot omvärlden är en självklarhet
Därför vill vi Socialdemokrater att Svenska kyrkan i Oxelösund
ska vara en öppen folkkyrka där alla känner sig välkomna