Foto: Kristina Meyer

Från och med 5 april blir det inga offentliga gudstjänster

Nyhet Publicerad

Svenska kyrkan i Nybro deltar i samhällets strävan att fördröja coronavirusets spridningstakt och därför firas från och med Palmsöndagen den 5 april inga offentliga gudstjänster i vårt pastorat. Kyrkans klockor kommer dock att fortsatt ringa på utsatt gudstjänsttid och någon närvarar i kyrkorummet - i bön för världen, lokalsamhället och oss själva. Delta gärna i denna bön från ditt hem.

Dop, vigslar och begravningar som bokats eller bokas genomförs, utifrån det läge som just nu råder, som planerat.

Tänk också på kyrkans fasteinsamling för alla utsatta i världen som avslutas nu på Palmsöndagen, swisha din gåva till 900 1223 eller sänd på plusgiro 900 122-3 och bankgiro 900-1223.

Du som pga den rådande situationen är i behov av hjälp med handling eller längtar efter någon att prata med kan from måndag den 6 april kl 9.00 ringa kommunens tel. nr 0481-458 01.

Nybro pastorat organiserar hjälpen som ideella medarbetare från Svenska kyrkan och lokala idrottsföreningar utför.

Självklart finns våra präster och diakoner som vanligt för enskilda samtal och själavård.

Tel. 0481-429 00, nybro.pastorat@svenskakyrkan.se

(expeditionen i Ansgargården, Nybro stängd för fysiska besök)