Välkommen att bli konfirmand 2021-2022

Vad är meningen med livet? Vem är Gud? Kan jag alltid vara mig själv? Vem vill jag vara i framtiden?

KONFIRMATION!

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Att vara konfirmand är spännande, lärorikt och utvecklande. Konfirmandtiden: måltider, läger och allt annat vi erbjuder är kostnadsfritt. Om du funderar och inte riktigt vet vad du ska välja får du gärna höra av dig med dina frågor! Gemensamt för alla konfirmanderna är att man får en bibel och en psalmbok. Alla konfirmander går även i gudstjänster (minst sju gånger per termin) i de kyrkor som passar dem bäst. Särskilda behov: Har du särskilda behov är det viktigt att vi som ledare får veta det, för att kunna möta dig på ett bra sätt i alla situationer! Anmälan senast 27 augusti. Vet du vad du vill välja, skicka in din anmälan med en gång.

LÄGERGRUPPEN

Lägergruppen träffas främst på läger, men vi träffas även några gånger under terminerna. Det viktiga med lägergruppen är att, vi är på läger, samtalar om allt mellan himmel och jord - om Gud och livet och lär känna varandra. Under året som konfirmand, får man tillfälle att ställa frågor och lära sig vad den kristna tron innebär. Lägergruppen konfirmeras helgen 2-3 juli. Läger: • Lära-känna-läger 25-26 september • Tallnäs (stor lägergård nära Jönköping) 30 okt-4 nov • Göteborg och Liseberg • Kristi-himmelsfärdshelgen 25-28 maj • Sommarläger börjar efter att skolan slutat. Inskrivning för lägergruppen är den 8 september kl. 19:00-20:00 i Nybro kyrka

CAFÈGRUPPEN

Cafégruppen träffas tisdagskvällar på olika café i stan kl. 18:30-20:00. Denna grupp vänder sig till dig som inte har tid att åka på läger. När vi träffas så fikar vi gott och samtalar om allt mellan himmel och jord - om Gud och livet. Vi kommer åka på utflykt några gånger per termin till kyrkor i närområdet, då testar vi så klart ett café på plats också. Under året som konfirmand, får man tillfälle att ställa frågor och lära sig vad den kristna tron innebär. Läger: I denna grupp är det inte obligatoriskt att åka på några läger, men du erbjuds att få åka med på läger till Göteborg ihop med lägergruppen 25-28 maj. Detta är helt frivilligt för cafégruppen. Inskrivning är tisdag 8 september klockan 18:30 i Nybro kyrka. När inskrivningen är klar stannar konfirmanderna kvar och har första träffen till 20:00. Cafégruppen konfirmeras lördag den 4 juni.

Anmälan konfirmation 2022-2023. Alla fält märkta med * är obligatoriska att fylla i.