Boken om hopp

Nyhet Publicerad

Under sommaren kommer Boken om HOPP att delas ut till alla hushåll i kommunen, och det är en Bibel som du får som gåva från kyrkorna i Rosvik och Norrfjärdensområdet.

Jesus, Guds son, svarade människor som undrade vem han var: “Följ med och se!” Han inbjöd alla – oavsett bakgrund – att komma nära och lära känna Gud genom honom. Att leva livet med Jesus och är alltså livsviktigt. 

Tro är inte något statiskt utan en spännande resa med Gud, varandra och församlingen. Det finns inte heller en mall för hur mötet “ska” se ut.

För någon är det dramatiskt och livsförvandlande.  

För en annan så växer längtan och insikten om att Gud finns fram successivt.    

Jesus frågar ödmjukt dem han möter: “Vad vill du att jag ska göra för dig?” I våra kyrkor samlas vi kring Bibelordet, bönen, sången och delande av tro och liv. Vi finns till för att visa på Guds kärlek och vägleda varandra till ett liv i tro, hopp och kärlek. Vi vill stödja varandra i ett många gånger utmanande liv och göra gott för våra medmänniskor och samhällen.  

Det är inte vi som skrivit inledningstexter eller samlat in vittnesbörden. Men vi vill vara med och göra Bibelns budskap tillgängligt för barn och vuxna i vår bygd. Har du frågor, reaktioner eller längtar efter att få lära mer om Bibeln och kristen tro så vill vi möta upp. 

Betelkyrkan i Rosvik, EFS Nybyn, EFS Rosvik och Norrfjärdens församling

Vad är det för bok?

Det är en bibel, Nya testamentet, med alla de klassiska texterna om jul, påsk och pingst, men också det glada budskapet om Guds kärlek till dig - och resten av mänskligheten. Den innehåller också ett antal livsberättelser från människor som upplevt förändring och upprättelse genom tron.

Varför delar vi ut boken?

En av kyrkans grundläggande uppgifter är att sprida ordet. Det kan man göra på många sätt, och nu har vi valt den här vägen. Liknande projekt har genomförts på många orter i landet och när erbjudandet och möjligheten kom till oss ville vi också vara med. I en orolig och osäker tid känns det relevant att presentera kyrkans kärnbudskap: Det finns hopp!

Men sen då?

Vår förhoppning är att människor ska ta boken till sig och bli nyfikna på det kristna budskapet. Församlingen har verksamhet för alla åldrar och möjligheter till samtal, du är alltid välkommen att delta. 

Kan man få vara med och hjälpa till?

Ja, vi tar gärna emot alla frivilliga krafter. Både iordningsställande av biblarna och utdelandet kommer att ske av frivilliga. Ta kontakt med expedtionen vid intresse, 0911-20 00 18.

Tisd 26/7 Norrfjärden/Nybyn
Onsd 27/7 fm Rosvik.