Vi söker ungdomspräst

Njurunda församling ligger i södra Norrland och är en del av Härnösands stift. Församlingen har idag ca 30 anställda. Vi jobbar alla med olika delar inom församlingen så som barn- och ungdomsgrupper, äldre, diakoni, gudstjänster och musik, administration, kyrkogårdsförvaltning med mera. 

Vi söker dig som vill vara en del av vårt arbetslag som komminister och du som brinner för unga! Vi har idag 1 unga vuxna grupp, 5 ungdomsgrupper samt 3 konfirmationsgrupper.
Vi har fina, roliga, givande gudstjänster. Vi har begravningar, vigslar, dop. Men också dagträffar och bokcafén för äldre, vi har babysång för de minsta, körer för alla åldrar, musiklek och mycket mer.
De främsta arbetsuppgifterna är gudstjänster och mässor, ungdomsarbete, vigslar, begravningar dop med mer.

I Njurunda församling håller vi de flesta gudstjänster i Njurunda kyrka, Svartviks kyrka samt Galtströms kapell som är populär för bröllop och dop under sommaren. Vi har också friluftsgudstjänster. Du kommer att arbeta nära människor i livets alla skeenden, unga som gamla, behövande, sörjande och glada.

Njurunda församling ligger ca 15 minuters bilfärd söder om Sundsvall och är omgiven av vacker norrländsk natur med nära till hav och skog. Samtidigt som församlingen ligger nära staden Sundsvall med restauranger, uteliv och shopping.

Skicka in din ansökan senast den 28/2 till:
njurunda.forsamling@svenskakyrkan.se

För mer information om tjänsten kontakta Kyrkoherde Bruce Bringerud: