Konfirmation

Du som konfirmerar dig i Njurunda Församling får prata om livets stora frågor tillsammans med andra konfirmander och ledare, unga som gamla. Du får under konfirmationstiden tillfälle att fundera över vad du tror på, vad du känner och att du inte är ensam i funderingar kring livet. Det här blir en möjlighet att lära känna dig själv och få nya vänner för livet. Konfirmationen handlar om Gud, livet och det DU tycker är viktigt. Du vet väl om att du är värdefull? Psalm 791

Välkommen du som går i årskurs 8 att
konfirmera dig i Njurunda församling!

Mer information om de olika grupperna kommer inom kort.

epost: per.eriksson2@svenskakyrkan.se

Anmälan kan du göra redan nu längre ner på denna sida.

Foto: Emma Sten

Information gällande hur jag samlar mina gudstjänstgånger

Gudstjänsterna i församlingen går att hitta via vår hemsida;
Njurunda församling

Du skall under året gå 10 ggr i gudstjänst. Gudstjänster i Njurunda kyrka på söndagar kl 11.00. och kvällsböner i Svartviks kyrka på torsdagar kl 18.00. Även dop, bröllop och begravning räknas som en gudstjänst. För att få en godkänd gudstjänstgång be vaktmästaren i Njurunda församling att pricka av dig. Du kan även gå på gudstjänster i andra församlingar inom Svenska kyrkan. Då tar du en bild på dig och agendan och visar upp den vid nästa konfirmandträff.

Det går redan nu att anmäla sig till konfirmation i Njurunda Församling.
Dock kommer mer information om grupper och tider efter sommaren.

Inskrivning kommer ske under vecka 37 i Njurunda kyrka. Mer information om dag och tid kommer efter sommaren.

Vad är konfirmation?

Foto: Emma Sten

Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop och är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig.

Under konfirmationstiden får du genom bland annat diskussioner, samtal och gudstjänster möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror.

Det handlar om vem Jesus är och vad det står i Bibeln. Men också om grundläggande mänskliga frågor, till exempel om vad som är rätt och orätt, om vänskap, kärlek, sex, om meningen med livet. Frågor som alla människor ställs inför därför att ingen lever sitt liv ensam. Konfirmationstiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Här kan du läsa mer om konfirmation.

VANLIGA FRÅGOR OM KONFIRMATION

Måste jag vara döpt?

Nej inte för att vara med undersjälva konfirmandtiden. För att bli konfirmerad i den avslutande konfirmationsgudstjänsten måste du vara döpt. Dopet kan då ske någon gång under konfirmandtiden. Konfirmationen är en bekräftelse at ditt dop oavsett om du döps som barn eller under konfirmandtiden.

Kostar det något?

Nej det kostar inget att konfirmera sig. Även lägren är kostnadsfria.

Måste jag vara medlem i Svenska Kyrkan?

Du kan vara med i undervisning och smatalen utan att vara medlem. Det räcker med att vara nyfiken. Om du sedan vill delta i själva konfirmationen döps du först och blir på så vis medlem.

Måste mina föräldrar vara medlemmar?

Nej, konfirmationen har med konfirmanden och konfirmandens dop att göra.

Om det är något ni funderar över är vi bara ett samtal eller sms bort.

Telefonnumret är 076-492 71 47.