Foto: Johannes Söderberg

Helgmålsringning från Nederluleå kyrka

Lördag 27 november 2021 i SVT 1

Helgmålsringning från Nederluleå kyrka med kyrkoherde Richard Marklund 

Lördag 27 november kl. 17.50–17.55 SVT 1

(Ur SVT Syds pressmeddelande) 

Inför första söndagen i advent talar kyrkoherde Richard Marklund om Jesu inridande i Jerusalem,  Jesu ankomst efter latinets ”adventus” - ”den som ska komma”. 

”Jag hoppas att adventstiden med ljus, psalmer och sånger, lussebullar och pepparkakor inte ska skymma ljuset som julens budskap bär med sig - att Gud blev människa för att vi skulle hitta hem. Hans ankomst är vår hemkomst. Ankomsten hem, mitt advent, behöver jag göra varje dag”, säger kyrkoherde Richard Marklund. 

”Ibland liknar vi denna ankomst som att det är vi som ska öppna upp för Gud, men det behöver vi inte göra, för Gud är redan hemma djupast i vårt hjärta. Det är snarare så att vi behöver komma hem till Gud, den fullkomliga kärleken, det sanna hjärtat. Djupast i varje hjärta ropar Gud till oss att återvända hem till det hjärta som är fyllt med kärlek, medkänsla och rättvisa. Hem till det hjärta som är närmare än oss själva och som vi anar ibland när vi vågar titta bort från oss själva och istället ser på honom som rider in i Jerusalem - och i mitt hjärta”, avslutar kyrkoherde Richard Marklund. 

Producent: Johannes Söderberg, redaktör/samordnare religion, SVT Syd

Helgmålsringning SVT Play