Pilgrimsvandring

Ett sätt att gå, ett sätt att leva!

den årliga Pilgrimsvandringen tillsammans med grannförsamlingarna

2021 års vandring 19-23 juni är omarbetad på grund av corona-pandemin. Det är ledsamt att behöva bryta en lång och god tradition av goda middagar, samvaro och övernattningar, men vi ställer inte inte in, utan om, i år igen!

Vi erbjuder därför dagsturer i stället där var och en ansvarar för transport och matsäck. Ingen föranmälan behövs och om restriktionerna om max 8 personer fortfarande gäller, så följer vi det och vandrar i mindre grupper. Avstånd håller vi förstås ändå.

Temat för i år är klimat- och hälsoinspirerat och blir ”Inre och yttre hållbarhet utifrån pilgrimens 7 nyckelord”. Dessa nyckelord är frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande.

Datum, samlingsplats och sträckans längd

Lördag 19 juni: Tågkaféet i Pershyttan, Nora. 16 km i varierad terräng.

Söndag 20 juni: Uskavigården, 12 km i kuperad terrräng.

Måndag 21 juni: Spannarboda kyrka, 14 km i varierad terräng.

Tisdag 22 juni:  Vedevågs kyrka, 11 km lätt vandring.

Onsdag 23 juni: Säterbo kyrka, Arboga. 15 km i varierad och
kuperad terräng.

Samling kl 9.30 alla dagar.

Vi har samling med morgonbön, vandrar delvis i tystnad, rastar några gånger, får några tankar att ta med oss in i tystnaden och avslutar sen tillsammans. Under söndagen firar vi en enkel gudstjänst och som avslutning på onsdagen firar vi också gudstjänst.

Ta med matsäck och vatten för hela dagen, badkläder om du vill bada och Lilla Pilgrimsboken om du har. Tänk på att du ska orka gå långt, ha väl ingådda skor eller kängor, kläder efter väder och gärna något på huvudet mot stark sol. Skavsårsplåster, myggmedel och vandringsstavar kan också vara bra att ha med.

Välkommen med på vandring!

För Näsby Fellingsbro församlingar är Helena Björzén kontaktperson. 0581-378 57 eller mejl (se kontaktsidan).

Våra grannförsamlingar Arbogabygdens församling och Linde bergslags församling ordnar kortare dagsvandringar under året.
För Arbogadelen kan man kontakta Östen Asklund och nedan finns datum för vandringar arrangerade av Linde bergslags församling.
Linde bergslags församling/pilgrimsvandring