Foto: Carina Etander Rimborg

Trainee

Är du mellan 18-22 år och vill prova Svenska kyrkan som arbetsplats som Trainee? Eller kanske 18-25 och vill var ung resurs? Här finns information

Att vara Trainee

Under vårterminen går det att söka som trainee i Fässbergs församling. Det är ett sätt att pröva på att arbeta i en församling. Trainee-tjänster kan finnas även i andra stift, till exempel finns det i Växjö stift.

Ett annat sätt är att vara ”Ung resurs” som också innebär att du jobbar ett läsår i en församling och deltar i verksamhet och har ansvar för grupper. Ett bra sätt att pröva på om du vill fortsätta arbeta i Svenska kyrkan.

För dig som vill engagera dig ännu mer så finns ett program som heter Ung i världsvida kyrkan” där du gör praktik i en församling i ett helt annat land.

Och vill du engagera dig för internationella rättvisefrågor så finns utbildning som Ageravolontär

Du hittar mer information nedan om de olika alternativen.

Traineetjänst, Fässbergs församling, 90%

Är du mellan 18-22 år och vill prova Svenska kyrkan som arbetsplats? Välkommen att söka en av våra 1-2 traineetjänster i Fässbergs församling.

Vi söker dig som:

• Vill testa Svenska kyrkan som arbetsplats.
  • Kan tänka dig att jobba med många olika uppgifter.
  • Vill utmana dig själv att göra sådant du aldrig gjort innan.
  • Själv vill upptäcka mer av den kristna tron, och önskar att andra ska göra detsamma.

Din uppgift som trainee är att:

• Finnas som en extra resurs inom församlingens barn- och ungdomsarbete.
  • Vara med i konfirmandverksamheten.
  • Hjälpa till med punktinsatser inom församlingens vuxenarbete samt diakonala verksamheter.
  • Du kommer under året dessutom att gå olika former av fortbildningar som får dig att växa som människa och ledare.

Övriga upplysningar:

Fässbergs traineetjänster är i första hand tänkta till ungdomar som är eller har varit aktiva i barn- eller ungdomsverksamheten i Fässbergs, Kållereds eller Stensjöns församlingar (men andra kan också söka). Vi söker sig som är född 1999, 2000, 2001 eller 2002.

Under året får du handledning och fortbildning. Tjänsten är en visstidsanställning på 90 procent som sträcker sig från mitten av augusti 2021 till mitten av juni 2022.

Ansök senast den 25 april genom att skicka in personligt brev och CV till:

molndals.pastorat@svenskakyrkan.se

I ditt personliga brev kan du till exempel beskriva:

- Varför söker du tjänsten? Vad tror du att ett trainee-år skulle betyda för dig? Hur tror du att din relation till kyrkan skulle kunna se ut om tio år? Något betydelsefullt minne du har från kyrkan?

Har du frågor om Traineetjänst i Fässberg?
Prata med församlingsherde Johannes Imberg.

Johannes Imberg

Präst - Församlingsherde Fässberg

Mer om Johannes Imberg

Församlingsherde Fässbergs församling

Ung resurs

Det finns också en ungdomstjänst som heter Ung resurs - där du jobbar i en församling i Svenska kyrkan. Den är också på drygt ett läsår.

Fler sätt att engagera sig som ung i kyrkan