Sommarmusik 2024

Nyhet

Sju musikkvällar | 27 juni - 8 augusti | Programmet

Torsdag 27 juni, 19.00

Choir of The Queen’s College, Oxford

Brittiska körmästerverk från renässansen och i modern tid

Programmet öppnar med några av de finaste motetterna och hymner av William Byrd, och ställer dessa tillsammans med musik av den största engelska kompositören från det sena 1600-talet – Henry Purcell. Vi framför musik av några av de främsta brittiska körkompositörerna från 1900- och 2000-talen, 
inklusive James MacMillan, John Tavener, Cecilia McDowall och Jonathan Dove. 
Dirigent Owen Rees.

Torsdag 4 juli, 18.00

Sommarkväll i jazzton

Carl Orrje, piano
Patrik Boman, kontrabas

Pianisten Carl Orrje och kontrabasisten Patrik Boman  spelar musik av bl a Gershwin, Gullin samt även ett par egna kompositioner. Jazzmusik med fokus på det lyriska i  ett kammarmusikaliskt samspel. Carl Orrje är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan samt vid Manhattan School of Music. Carl är en pianist med stor musikalisk bredd och är även verksam som kompositör och arrangör. Patrik Boman är en basist med mångårig erfarenhet som är  utbildad vid Kungliga Musikhögskolan. Han har fått  utmärkelser som Gyllene Skivan och Jazzkatten.

Torsdag 11 juli, 18.00

Romanskonsert bland  folksagor och antika myter

Mezzosopran Ebba Tegelberg
Johannes Bolmvall, piano

Mezzosopranen Ebba Tegelberg och pianist Johannes Bolmvall bjuder in till konserten Bland Sagor och Sägner - En romanskonsert bland folksagor och antika myter! 
Möt figurer som Skogsrået, Haugtussa och Bilitis i sånger och pianomusik av Sibelius, Grieg och Debussy.  Ebba och Johannes gör sommarkonserter som romansduo för tredje året i rad. De träffades under studier på Vadstena Sång- och Pianoakademi, en i Norden ledande musikalisk utbildning som lägger stort fokus på samspelet mellan sångare och pianist. Ebba Tegelberg kommer från Göteborg och studerar sin kandidat vid Musikhögskolan i Malmö. 
Johannes Bolmvall kommer från Nybro och har just tagit sin kandidatexamen vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Torsdag 18 juli, 18.00

Svängiga polskor och sirliga koraler

Ellen Almgren, sång
Annie Engvall, sång 
Olov ”Klyv-Olle” Lindroth, piano

Pianisten Olov ”Klyv-Olle” Lindroth och sångerskorna Annie Engvall och Ellen Almgren bjuder in till en somrig konsert i folkton. De tre musikerna, alla utbildade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, tar sig an vemodiga visor, svängiga polskor och vackert utsmyckade koraler i arrangemang som präglas av både innerlighet och lekfullhet. Samspel och närvaro står i fokus när trion varsamt rör sig mellan tradition och improvisation. 

Torsdag 25 juli, 18.00

Ur min repertoir - somriga sånger på svenska och nedslag i den svenska visskatten…


Andreas Olsson, sång
Hans Ove Olsson, piano 

Torsdag 1 aug, 18.00

Sensommarnatt

Ludvig Käll, piano och orgel
Sara-Rebecka Eriksson, sopran

Somriga pärlor ur den klassiska repertoaren framförs av Sara-Rebecka Ericsson (sopran) och Ludvig Käll (orgel och piano). Musik av W. A Mozart, G. Nordqvist,  W. Peterson-Berger, J. Svendsen, m fl.

Torsdag 8 aug, 18.00

Kilström spelar och berättar

musik av Bach, Schubert med flera

Mångsidige pianisten Anders Kilström är verksam både som solist och kammarmusiker och har konserterat över hela Europa, Nordamerika, Asien, Australien, Nya Zeeland och f.d. Sovjetunionen.

Han har framträtt med dirigenter som Neeme Järvi, Franz Welser-Möst, Alan Gilbert, Thomas Dausgaard, Hans Vonk, Heinz Wallberg, Elgar Howarth och Hans Graf.