IVA-personal om spagåva: ”Detta är precis vad vi behöver nu.”

Stiftsgården Åkersberg i Höör har gjort en behjärtansvärd insats. 120 stycken presentkort till Andrum spa delades ut för att uppmuntra personal inom intensivvården i deras tuffa arbete med covidpatienter.

Stiftsgården Åkersberg i Höör har gjort en behjärtansvärd insats. 120 stycken presentkort till Andrum spa delades ut för att uppmuntra personal inom intensivvården i deras tuffa arbete med covidpatienter.

Som vi vet sliter pandemin hårt på de som arbetar vardag som helg med svårt sjuka patienter.

- Vi på stiftsgården har via media, genom personliga möten och kontakter i allra högsta grad blivit medvetna om vilken arbetsbörda ni har haft, fortfarande har och med stor sannolikhet kommer att ha en längre tid framöver.

- Vi hoppas därför att ett besök på vårt spa ska ge er både kraft, energi och återhämtning så att ni orkar fortsätta med ert viktiga arbete, sa Pelle Sundelin när han lämnade över värdebevisen som skänks till sjuksköterskor och undersköterskor på COVID – IVA på Skånes universitetssjukhus i Lund.

- Det är fantastiskt att stiftsgårdens spa kan användas till detta, tycker stiftsgårdschefen.

Vilka reaktioner fick du från vårdpersonalen?

- Mycket positiva. De är överväldigade. Tacksamheten är stor. Som en IVA-syrra sa: ”Detta är precis vad vi behöver nu.” Det blev en uppmuntrande och mycket uppskattad överraskning för personalen, berättar Pelle Sundelin. 

Reaktioner i övrigt?

- Vi har fått många glada tillrop och kommentarer och de fortsätter att strömma in.

På plats vid överlämnandet av presentkorten var Skånska Dagbladet. Artikeln har spridits i sociala media. Även på stiftets Facebooksida har nyheten mötts av talrika "tummen upp" och hjärtan.    

Maria Lundström  

På bilden ovan: Pelle Sundelin, stiftsgårdschef Åkersberg överlämnade den 20 januari en välkommen gåva till enhetschefer på IVA i Lund: Marie Marsch, Sara Winlund och Anna Palmstadius.

FAKTA
Stiftsgården Åkersbergs Andrum Spa i Höör stod klart den 6 december 2018. Spaet är ett komplement till stiftsgårdens övriga verksamhet. Andrums inriktning är som namnet antyder, ett nedtonat spa. Här ges möjlighet till avkoppling från vardagens stress och bekymmer.

Kommentera: