Foto: Ola Johansson

Biskopens julhälsning: Vi kan alla hjälpas åt att bryta ensamheten

Nyhet Publicerad

I biskop Åsa Nyströms julhälsning berättar hon varför julen är en viktig högtid och vad vi kan göra för att bryta den ensamhet som många känner.

I biskop Åsa Nyströms julhälsning 2019 berättar hon om varför hon känner att julen är viktig:

– Julen är en av de största högtiderna i kyrkan. Det är nu vi får fira att Gud som vi inte kunde se valde att låta sig födas som ett litet barn och bli människa och komma oss så nära. Det är så stort.

Viktigt att lyssna och att våga berätta

Trots att julen är en stor högtid känner sig många ensamma. Känslan av ensamhet kan infinna sig även om man har sällskap.

– Jag tror att de flesta av oss är rädda för ensamheten kring jul. Och det spelar nog ingen roll om man har människor runt omkring sig eller är rent fysiskt ensam. Kan jag höra ihop? Kommer vi att trivas med varandra? Vad kommer att hända när vi möts? Det är också en typ av ensamhet, säger biskop Åsa Nyström och fortsätter:

– Det blir extra viktigt för oss att sträcka ut vårt större ”vi”. Att lyssna på riktigt, att lyssna på allvar på varandra. Att våga berätta för varandra hur det är och vad vi tänker. Det kan vara en impuls från Gud. Ring, bjud hem. Gå på besök till. Vi kan alla hjälpas åt att bryta ensamheten.