Biskopen om påsken: Gud är så nära

Nyhet Publicerad

Inför påsk talar biskop Åsa Nyström om vad påsken betyder för henne, vad som hjälper henne att hålla ut i pandemin och hur hon märker att Jesus går vid hennes sida.

I ett helt år har vi levt med pandemin och i den nya filmen talar biskop Åsa Nyström därför om påsken, bönen och samtalet som delar i att orka hålla ut.
   – Påskens budskap i sig, hjälper mig att hålla ut. Jag vet att livet har segrat över döden, att mörkret ska avvika, att ljuset kommer. Då hjälper också dagsljuset mig, det påminner mig om Guds godhet, om skapelsens under, säger Åsa Nyström.

döden hade inte sista ordet

Bönen är ett återkommande ämne för Åsa Nyström. I påsk kommer hon, liksom många med henne, att be för att vi snart ska få se slutet av pandemin.

Vad kan ge oss hopp?
   – Hoppet är just det, Gud uppstod. Kristus uppstod från de döda. Det mycket mycket oväntade hände. Döden hade inte sista ordet, säger Åsa Nyström.

Påskguider för dig som firar hemma

Snart är det påsk. Använd gärna de populära guiderna för att fira påsk hemma, då vi inte kan samlas i kyrkorna i år heller.

Solnedgång mot en kal kvist.

Stilla veckan och påsk

Stilla veckan och påsk rymmer ett drama med vänners svek, maktens grymhet och Guds ingripande. Händelserna förändrade livsvillkoren för all framtid.

Inspelade konserter och gudstjänster under fastan och påsken

Lyssna till ett urval konserter och gudstjänster under stilla veckan och påsken.