Rösta mer mänskligt
Foto: Ingrid del Castill

Rösta mer mänskligt

Nyhet Publicerad Ändrad

Under Leksands kulturkalas lördagen den 1 september kommer den rikstäckande kampanjen med namnet #röstamermänskligt att göra sin röst hörd. Detta sker i samverkan med Nedansiljans FN-förening och Svenska kyrkan i Leksand Djura och Siljansnäs

Rösta mer mänskligt är en opolitisk rörelse som önskar få oss att tänka på de mjuka värdena inför valet. Den demokrati och välfärd som finns, tar vi ibland för givet. Det finns anledning att oroa sig och mobilisera kraft i en tid där mänskliga värden ibland kommer i skymundan och en ökad polarisering blir allt tydligare mellan stad och landsbygd och mellan olika grupper i samhället. Hur kan vi gå till valurnorna med perspektivet riktat mot medmänniskan? Hur vi får en större medmänsklighet i vårt samhälle hänger på oss alla – också Dig.

Vi ses på lördagens kulturkalas i Leksand!

Christina Engqvist, kyrkoherde

Program

 

Kulturkalaset, Leksand 1 september,
kl 13.00-13.45, Scenen på Udden.

Rösta mer Mänskligt, logga

Du hittar oss även vid vårt kampanjbord där vi bjuder på kaffe och samtal.

Mänskliga rättigheter - hur berör de oss?

Just det vill vi från #röstamermänskligt veta mer om! På scen kommer en rad spännande talare att belysa mänskliga rättigheter och deras betydelse både globalt och lokalt. Välkommen!

Medverkande:

Tomas Axelson-religionsforskare Högskolan Dalarna, diskuterar yttrandefrihet, demokrati och högerextremistisk närvaro i samhället.

Aboud Alkhalat och Nabil Sadour från Nedansiljans FN-förening berättar om FN:s mänskliga rättigheter.

 Ulrika Liljeberg, Lekands Kommunalråd presenterar Agenda 2030. Hon har en unik inblick i detta genom sin plats i den nationella Agenda 2030-delegationen.

Johanna Vinter, diakon, och Christina Engqvist, kyrkoherde, pratar om hur kyrkan vill bidra till ett mer mänskligt samhälle.

 Musik: Anders Trädgårdh, saxofon. Sven-Erik Johansson, bas.

Konferencierer: Amanullah Shafiee och Signe Rönnegård

Eventet arrangeras av #röstamermänskligt, ett partipolitiskt obundet initiativ från Vistårinteut, i samarbete med Svenska kyrkan i Leksand Djura och Siljansnäs pastorat och Nedansiljans FN-förening.