En blond kvinna dricker kaffe.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Torsdagsträffar

Välkommen till mötesplatser där vi får umgås och träffas på ett kravlöst vis. Ibland blir det program med gäster av olika slag. Kaffe/the, och smörgås står på menyn, och ibland kan det bli något lite mer matigt. Torsdagar kl. 11-13, varannan vecka i Hanhals församlingshem och varannan i S:ta Gertruds kyrka. Välkommen!

Program hösten 2022

Följande torsdagar kl. 11-13:

8/9 Hanhals församlingshem

15/9 St:a Gertruds kyrka
Tobias Dannstedt, församlingens nytillträdde präst presenterar sig själv och gör det med hjälp av Dag Hammarskjölds vägmärken, och andra personer som på olika sätt format hans liv. Efteråt äter vi en enkel lunch tillsammans.

22/9 Hanhals församlingshem
Visprogrammet ”Taube och jag” är en vandring i Evert Taubes fotspår. Med visor, berättelser, minnen och tankar lär vi känna nya sidor av Evert Taube. Jan Mattsson sjunger och berättar, spelar flöjt och gitarr. Några sånger sjunger vi gemensamt.

29/9 St:a Gertruds kyrka

6/10 Hanhals församlingshem

13/10 St:a Gertruds kyrka
”Med bil och tält i Namibia” Birgitta Bartholdson visar bilder och berättar om sin resa. Efteråt äter vi en enkel lunch tillsammans.

20/10 Hanhals församlingshem
Tove och Ingemar Lundin visar och berättar om året i bigården, och binas viktiga plats i skapelsen.

27/10 St:a Gertruds kyrka

3/11 Hanhals församlingshem

10/11 St:a Gertruds kyrka
Andreas Nordanstig och Manilla Okomdal Nordanstig tar med oss på en resa och bjuder på tankar om livet och tron, varvat med Keltiska sånger. Efter detta äter vi en enkel lunch tillsammans.

17/11 Hanhals församlingshem
Från Trollhättan kommer trubadur Uffe Ericsson och bjuder oss på ”En salig blandning” - ett musikaliskt program med gitarr och sång.

24/11 St:a Gertruds kyrka

1/12 Hanhals församlingshem

8/12 St:a Gertruds kyrka
Adventsprogram i ord och ton. Efteråt äter vi en enkel lunch tillsammans.

15/12 Hanhals församlingshem
Adventsprogram i ord och ton, tillsammans med Helena Wik.

29/12 Hanhals församlingshem

5/1 St:a Gertruds kyrka
Vi umgås kring kaffebordet

Med reservation för ändringar.

Hanhals församlingshem

Församlingshemmet ligger i anslutning till Hanhals kyrka.

S:ta Gertruds kyrka

S:ta Gertruds kyrka i Kungsbacka vill vara en kyrka där olika människor möts. Närheten mellan kyrkorum, församlingssal och barnrum underlättar detta. På så vis har kyrkan för många blivit platsen där Gud kommer oss till mötes under veckans alla dagar och livets olika skeden.