Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.
Foto: Joakim Carlström /Ikon

Boka bröllop/vigsel/välsignelse online

Här kan du boka bröllop/vigsel/välsignelse via webben. Fyll i din bokning och klicka på skicka. Din bokning är preliminär. Vi skickar en bekräftelse till dig. Det går också bra att ringa eller mejla oss vardagar, 08-581 614 60, telefontid måndag-fredag kl 10-12.

Välkommen att boka en tid för bröllop/vigsel/välsignelse här på webben!

 • Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att tiderna redan är bokade, eller ännu inte publicerade.
 • Det går att boka tid för vigsel via webben senast 10 arbetsdagar före vigseltillfället. Hittar ni ingen tid som passar, vill vigas på annan plats eller har andra önskemål går det alltid bra att kontakta oss per telefon eller e-post.
 • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas.
 • När din bokningsförfrågan skickats till oss registreras den preliminärt, och du får ett kvitto på detta via e-post. Sedan gör vi en avstämning, och återkommer till dig med ett bekräftelsemail, där bokningsbekräftelsen bifogas som ett PDF-dokument. Först då är bokningen definitiv.
 • I god tid inför vigseln blir ni sedan kontaktade av prästen för vigselsamtal och planering av högtiden.
 • Observera att minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan för att kunna boka en vigsel hos oss. Läs mer och fyll i anmälningsblankett...
  Skriv ut blanketten, fyll i den och lämna in skicka den till oss eller skicka med post.
  - Lämna in den till Klockargården, Kyrkvägen 35 (vid Kungsängens kyrka).
  - Skicka in den till: Kungsängens-Västra Ryds församling, Kyrkvägen 35, 196 30 Kungsängens.
 • För att vigas måste ni ha en giltig hindersprövning, det behövs inte för välsignelse. Tänk på att ansöka om hindersprövning hos Skatteverket i god tid och att denna är giltig i 4 månader. Läs mer hos Skatteverket och ladda ner blankett...

Expedition & Bokning

Välkommen! Här finns kontaktuppgifter till expedition, bokning och kyrkogårdsärenden med telefontider. Här hittar du också kontaktuppgifter till alla som arbetar i församlingen. Vi finns här för dig!

Under vigseln säger ni ja till varandra inför släkt, vänner och Gud.

Bröllop/Vigsel/Välsignelse

När man funnit sin livskamrat och vill leva tillsammans kommer också viljan att bekräfta det. Det är något alldeles speciellt att lova varandra att hålla ihop alla dagar, inför Gud, släkt och vänner.