Körkonsert, Bella Voce

Söndag 18 mars kl. 17.00

Bella Voce - Lunds Studentsångerskor

Victoria Söderberg, dirigent

Verk av bl a Esenvalds, Hammarström, Kraja och kraftfulla klanger från både Australien och Bulgarien.

Bella Voce – Lunds Studentsångerskor är en fyrstämmig damkör med hög musikalisk nivå, vars medlemmar studerar eller har studerat vid Lunds universitet. Kören startades år 2000 av Sofia Söderberg, och togs sedan över av Peter Sjunnesson. Sedan våren 2014 leds kören av Victoria Söderberg.

Vårterminen 2017 var för kören en betydelsefull termin, då kören för första gången medverkade i en internationell körtävling, “Voices for Peace”, i Assisi, Italien. Bella Voce vann i kategorin a cappella damkör, samt fick högst poäng av samtliga deltagare.