Vi söker Präst - med inriktning barn & ungdom

Vi söker en Präst med inriktning barn och ungdom till vårat team av präster och musiker.

Om tjänsten

Kramfors pastorat behöver bli ännu bättre på gudstjänstliv och undervisning bland unga och familjer. Vi söker därför dig som vill utveckla församlings- och gudstjänstliv bland unga och familjer, bidra med kreativitet, intresse och har förmåga att undervisa och fira gudstjänst med barn och unga. Du kommer att ingå i pastoratets team av präster och musiker.

Uppdraget är att i samverkan med andra medarbetare utveckla arbetet bland barn, ungdom och familj med särskilt fokus på gudstjänst och undervisning och att stödja en utveckling där argument och diskussion om och för tron hålls levande genom livet. Du finns med i barnverksamhet och bland unga och i konfirmandverksamhet samt bevakar barn-, ungdoms- och familjefrågor för församlingarna. Du har även kontakter med externa parter i samhället såsom skola och föreningsliv. 

Vem är du

Du trivs i mötet med andra människor och arbetar utifrån allas lika värde och rätt. Du är duktig på att skapa relationer med människor i alla åldrar, tar ansvar över dina uppgifter och är trygg i din tro. Du finner glädje i att möta och inspirera människor och har förmågan att se hur och när små steg leder vidare mot den större visionen. 

Anställningsvillkor

För befattningen krävs att du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Körkort och tillgång till bil är ett krav i tjänsten.

Så här rekryterar vi

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Märk din ansökan med ”Präst barn och ungdom”. Ansökan skickas tillsammans med personligt brev och CV till: kramfors.pastorat@svenskakyrkan.se

Kramfors pastorat
Jättestagatan 13
872 34 Kramfors

Vill du veta mer?

Kontakta Kyrkoherde Peter Forsberg tfn 0612-85520 eller HR-specialist Mona Bentsen tfn 0612-85575.

Om Kramfors Pastorat

Svenska kyrkan i Kramfors består av tio församlingar med cirka 11 000 medlemmar och är en del av Härnösands stift. I pastoratet arbetar drygt femtio anställda, förutom sommarhalvårets säsongsanställda.

Kramfors är en del av det vackra världsarvet Höga kusten där turism och fritidsboende präglar området men också ett gammalt kulturlandskap med mycket historia. Efter nedre Ångermanälven ligger kyrkorna lika tätt som i Mälardalen.

Vår Församlingsinstruktion hittar du här: Läs mer
Verksamhetsplanen för 2024 hittar du här: Läs mer

Läs mer om Kramfors kommun här: https://www.kramfors.se/ 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Se vårt vackra Höga Kusten