Meny

Kyrkans förskola Stjärnan

Kävlinge församling

Förskolan Stjärnan är en förskola som drivs av Kävlinge Församling. Stjärnan har funnits sedan 2002 och är idag en förskola med 80 barn fördelade på sex åldersindelade avdelningar. 

Stjärnan ligger i en trivsam naturmiljö med närhet till skog, Kävlinge ån och centrum. Vi finns i en gammal vacker byggnad med ljusa härliga lokaler. Vår trädgård är mysig och grön med en fin naturlekplats. Trots vår fina gård gör vi ofta utflykter i vår närmiljö men även längre bort.  

Förskolan har ett väl utvecklat sammarbete mellan avdelningarna. Detta skapar en familjär och trivsam atmosfär där alla känner alla, vilket är viktigt för oss på Stjärnan. 

Vi har en egen kock som lagar all mat från grunden och bakar eget bröd. Vi följer Kävlinge kommuns mål för ekologiska varor och köper gärna närodlad frukt och grönsaker.  Köket är en viktigt del för barnen på förskolan och de har ett stort inflytande på maten som serveras. 

Eftersom vi är en förskola i Kävlinge Församlings regi så har vi konfessionella inslag i vår verksamhet så som bordsbön, andakt, kyrkobesök samt högtider. 

Varje vecka kommer vår kantor till förskolan och har sångstund.

Utöver Svenskakyrkans grundtankar att värna om varandra och vår miljö arbetar vi självklart även utifrån Läroplanen för förskolan. 

 

Önskar du trygga ramar, familjär atmosfär, trivsam miljö, stimulerande vardagar och duktiga pedagoger? Då kan Stjärnan vara den förskolan som ni söker till ert barn. Kom gärna hit och hälsa på!