Kyrkans förskola Stjärnan

Kävlinge församling

Förskolan Stjärnan är en förskola som drivs av Kävlinge Församling. Stjärnan har funnits sedan 2002 och är idag en förskola med 80 barn fördelade på 5 åldersindelade avdelningar. 

Stjärnan ligger i en trivsam naturmiljö med närhet till skog, Kävlinge ån och centrum. Vi finns i en gammal vacker byggnad med ljusa härliga lokaler med lärmiljöer anpassade efter barnens intressen och behov. Vår trädgård är mysig och grön med en fin naturlekplats. Trots vår fina gård gör vi ofta utflykter i vår närmiljö men även längre bort.  

Förskolan har ett väl utvecklat sammarbete mellan avdelningarna. Detta skapar en familjär och trivsam atmosfär där alla känner alla, vilket är viktigt för oss på Stjärnan. 

Vi har en egen kock som lagar all mat från grunden och bakar eget bröd. Vi följer Kävlinge kommuns mål för ekologiska varor. Köket är en viktigt del för barnen på förskolan och de har ett stort inflytande på maten som serveras. 

Eftersom vi är en förskola i Kävlinge Församlings regi så har vi konfessionella inslag i vår verksamhet så som bordsbön, andakt, kyrkobesök samt högtider. Under pandemin har vi inga kyrkobesök, utan våra barngudstjänster hålls digitala. 

Varje vecka kommer vår kantor till förskolan och har sångstund. Under pandemin är dock kantorns besök hos oss pausade, så istället har vi digitala sångstunder.

Utöver Svenska kyrkans grundtankar att värna om varandra och vår miljö arbetar vi självklart även utifrån Läroplanen för förskolan samt barnkonventionen. 

 

Önskar ni stimulerande och utvecklande pedagogisk verksamhet, engagerade pedagoger,  trygga ramar, familjär atmosfär och allt detta i en trivsam miljö? Då kan Stjärnan vara den förskolan som ni söker till ert barn. Kontakta oss gärna och boka in ett besök!