Kyrkans förskola Stjärnan

Kävlinge församling

Förskolan Stjärnan är en förskola som drivs av Kävlinge Församling. Stjärnan har funnits sedan 2002 och är idag en förskola med 80 barn fördelade på 5 åldersindelade avdelningar. 

Stjärnan ligger i en trivsam naturmiljö med närhet till skog, Kävlinge ån och centrum. Vi finns i en gammal vacker byggnad med ljusa härliga lokaler med lärmiljöer anpassade efter barnens intressen och behov. Vår utemiljö är mysig och grön med en fin naturlekplats. Vi använder oss även av vår närmiljö i vår undervisning.  

Förskolan har ett väl utvecklat sammarbete mellan avdelningarna. Detta skapar en familjär och trivsam atmosfär där alla känner alla, vilket är viktigt för oss på Stjärnan. 

Vi har en egen kock som lagar all mat från grunden och bakar eget bröd. Vi följer Kävlinge kommuns mål för ekologiska varor. Köket är en viktigt del för barnen på förskolan och de har ett stort inflytande på maten som serveras. 

Eftersom vi är en förskola i Kävlinge Församlings regi så har vi konfessionella inslag i vår verksamhet så som bordsbön, andakt, kyrkobesök samt högtider. 

Varje vecka kommer vår kantor till förskolan och har sångstund. 

Utöver Svenska kyrkans grundtankar att värna om varandra och vår miljö arbetar vi självklart även utifrån Läroplanen för förskolan samt barnkonventionen. 

Önskar ni stimulerande och utvecklande pedagogisk verksamhet, engagerade pedagoger,  trygga ramar, familjär atmosfär och allt detta i en trivsam miljö? Då kan Stjärnan vara den förskolan som ni söker till ert barn.

Kontakta oss gärna på telefon 0703-516984 och boka in ett besök! Vi tar emot på tisdagar mellan 14.00 och 15.30. 

Anmälan till förskolans kö

 

 

 

 

Stjärnans mål

"Olika men ändå lika, alla barn unika."

Våra avdelningar

Planeten, Raketen, Kometen, Regnbågen & Solstrålarna

Allmän information

Kyrkans Förskola Stjärnan

Kontakt Fsk

Kontakt

Välkommen att kontakta oss

Mer

Kävlinge församling