Advent, jul och trettonhelgen i Katarina

Välkommen till våra konserter under helgerna.

tor 25 nov, 18.00, Katarina kyrka
Öppet genrep: SJUNG IN ADVENT
Fick du inte biljetter till årets advents­konserter? Eller vill du se arbetet bakom kulisserna? Då är detta något för dig! Biljetter via Ticketmaster.

lör 27 nov / Sön 28 nov, 15.00 & 18.00, Katarina kyrka
SJUNG IN ADVENT
Katarinakörerna lyfter taket på Katarina kyrka! Biljetter via Ticketmaster.

lör 4 dec, 18.00, Allhelgonakyrkan
KAMMARMUSIKENS JULKONSERT
Kända och okända julsånger varvas med musik av bland andra Schubert och Sibelius samt den älskade Koppången. Och det blir allsång! Margareta Bengtson, Bengt Forsberg, Gregory Lloyd, Olle Persson, Elin Rombo. Biljetter via Ticketmaster.

ons 8 dec 19.00, Allhelgonakyrkan
HENNES BLICK UNPLUGGED #2 — Linnéa Lundgren / Sofie Livebrant
Linnéa Lundgren
, aktuell med singelreleasen “Wish I thought it through”, bjuder på sånger från kommande albumet med samma namn. Med sig har hon musikerna Loke Underdal på kontrabas och Olivia Høilund-Carlsen Ruud på fiol.
Sofie Livebrant,  firar release av det nya albumet "Weep The Time Away” med tonsättningar av 1800-tals författarinnan Emily Brontë. Sånger om heden, kärleken och döden. Med sig har hon musikerna: Dan Berglund på bas, Johan Lindström på gitarr, Amanda Oskarson på kör och Sonja Agnelid, kör. Biljetter via ticketmaster.

tors 9 dec 14.00, Högbergsgatan 15A
KATARINATRÄFFEN: Trion ”KLEZ IS MORE”
Klez is More består av tre erfarna musiker inom klezmer (judisk-östeuropeisk festmusik), jazz och pop. Spelglädje och sväng står som alltid i fokus i denna härliga musik. Martin Rosengart - klarinett, Miriam Oldenburg - dragspel och Bobby Ringström - kontrabas. Fri entré!

sön 12 dec, 18.00, Katarina kyrka
LUCIAKONSERT 1
Upplev det stämningsfulla luciatåget med katarinakörernas barn- och ungdomskörer. Emelie Power, Linnéa Lundgren och Malin Rudengren, körledare. Biljetter via
Ticketmaster.

mån 13 dec, 18.00 & 20.00, Katarina kyrka
LUCIAKONSERT 2 & 3
Ticketmaster.

fre 17 dec, 19.30, Katarina kyrka
JULGALA MED KATARINA POP
Katarina Pop är tillbaka med ett musikaliskt fyrverkeri av våra mest älskade julsånger, gamla som nya, i härliga pop-arrangemang. Linnéa Lundgren, körledare. Gästartister: Kristin Amparo och Donald Perry. Biljetter via ticketmaster.

lör 18 dec, 18.00, Katarina kyrka
JULALLSÅNG
Kom och sjung julens sånger tillsammans med körerna Helga Gospel och Katarina Vokalensemble. Tillsammans lyfter vi taket, under ledning av Malin Rudengren och Gregory Lloyd. Fri entré!

sön 19 dec, 16.00, Katarina kyrka
GOSSKÖREN SJUNGER IN JULEN
Katarina Gosskör tillsammans med Storkyrkans Gosskör sjunger in julen med nya och gamla favoriter. Stråkensemble. Lars Andersson, orgel. Gregory Lloyd, dirigent.
Biljetter via Ticketmaster.

tis 21 dec 19.00, Katarina kyrka
KATARINA NOVAS JULKONSERT
En lugn och vacker stund i julveckan med kören Katarina Nova och sopranen Lisa Carlioth! Gregory Lloyd, orgel och piano. Dirigent, Lars Andersson. Fri entré!

julafton 24 dec 11.00, Katarina kyrka
MUSIKGUDSTJÄNST MED JULSPEL
Katarinakörernas barn- och ungdomskörer sjunger. Lars Cleveman, tenor.

juldagen 25 dec, 15.00, Katarina kyrka
J.S. Bach: JULORATORIET DEL 1-3
I över 30 år har Bachs tolkning av jul­ berättelsen klingat i Katarina kyrka. En vacker och stämningsfull tradition! Katarinakörerna. Orkester på tidstypiska instrument. Hans Vainikainen, dirigent. Biljetter via Ticketmaster.

tis 28 dec, 18.00, Allhelgonakyrkan
BRAHMS VIOLINSONATER
Kammarmusikens Vänner i Allhelgonakyrkans (KVAH) traditionsenliga mellandagskonsert, Brahms samtliga verk för fiol och piano: tre sonater och ett separat Scherzo. Nils-Erik Sparf, violin. Bengt Forsberg, piano. Biljetter via Ticketmaster.

nyårsafton 31 dec, 15.00, Katarina kyrka
J.S. Bach: JULORATORIET DEL 4-6
I över 30 år har Bachs tolkning av jul­ berättelsen klingat i Katarina kyrka. En vacker och stämningsfull tradition! Katarinakörerna. Orkester på tidstypiska instrument. Hans Vainikainen, dirigent. Biljetter via Ticketmaster.

Köp ticketmaster-biljetter här

SAKNAR NI VACCINATIONSBEVIS

Församlingen möjliggör återbetalning av köpta biljetter till konserter efter 1 dec om du som köpt biljetten ej har vaccinationsbevis, då detta krävs för samtliga konserter från och med 1 december. Om ni har köpt biljetten via Ticketmaster behöver hen skicka ett mail till lars.andersson3@svenskakyrkan.se . I mailet ska ni ange vilken konsert man har biljett till samt sitt namn, telefonnummer, e-post och bokningsnummer. Återbetalning görs därefter av Ticketmaster till kunden. Om ni har köpt biljetten i församlingens reception behöver ni ta med er biljett till församlingen och göra återköpet i kassan hos oss. Återköp behöver göras innan den 10 december för att godkännas av oss.