Meny

Sopplunch i Barnens Katedral

Soppluncherna är tills vidare pausade, på grund av coronavirusets spridning.

Varje onsdag serveras det hemlagad soppa i Barnens Katedral. Till soppan finns det hembakat bröd, smör,ost, kaffe och kaka.

Jämna veckor är det lunchmusik 12.00 före sopplunchen och ojämna veckor är det Kulturcafé 13.00, direkt efter sopplunchen. 

Soppluncher i vår:  22/1, 29/1, 12/2, 4/3, 18/3, 1/4, 8/4, 22/4, 29/4 och 6/5

 

 

Anne-Majs goda lingonlimpa

3 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
1 dl sirap

Blanda:
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat

Blanda ihop alla ingredienser
och häll ner i en smord form.
Grädda 60 min,

175*C

Sötpotatissoppa (6 pers)

2 sötpotatisar ca 500g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja till stekning
1 msk tomatpuré
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
1 hel rökt chili eller 1-2 tsk chilipulver
Salt och peppar
6 dl grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde

Till servering:
1 paket fetaost
Stekt bacon i bitar
Färska örter    

Skala och grovtärna potatisen. Hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med ca 2 msk olivolja.

Rör ner potatis, löken, kryddorna och chilin. Fräs i några minuter. Salta och peppra. Tillsätt buljong och låt koka upp. Låt det småputtra i ca 20 minuter.  

Häll koket i en matberedare, tillsätt grädde och mixa till en slät soppa. Salta och peppra.  

Toppa ev med fetaost, bacon och färska örter vid servering.

Smaklig måltid!