Skattkistan - kläder som är bra för miljö och plånbok

Inlämningsstopp till 13 augusti. Sommarstängt 11 juni-13 augusti. Skattkistan är öppen tisdagar 13:00-18:00.  Välkommen.

Skattkistan är en plats som är snäll både mot miljön och plånboken. Hos oss får dina avlagda kläder ett nytt liv i en annan familj. Genom Skattkistan bidrar vi till att minska konsumtionen och använda kläderna många gånger om.

Vi har inlämningsstopp fram till 13 augusti. Ibland efterlyser vi dock specifika saker så håll utkik på fb sidan. Vi har öppet tisdagar 13-18 för både hämtning av kläder. Skattkistan har sommaruppehåll och sista dagen vi har öppet innan sommaren är den 11 juni och vi öppnar igen den 13 augusti. Man får besöka Skattkistan högst 2 gg/månad och man får hämta en kasse kläder/familj. Detta för att det ska räcka till alla. Adress är Norrstrandskyrkan, Drottning Kristinas väg 7, Välkommen!

Öppettider

Tisdagar 13:00-18:00  Sommarstängt 11 juni -13 augusti. 

Adress

Drottning Kristinas väg 7, i Norrstrandskyrkan

Inlämning och hämtning av kläder

På tisdagar mellan kl 1300-18.00 är det volontärer på plats och det är en bra tid att lämna in kläder. Kläderna ska vara hela, rena och efter säsong. Kläder som vi inte använder skickas vidare till Gengåvan eller Myrorna. 

Vi tar även emot hela och rena leksaker.

Kontaktperson: diakon carina.haak@svenskakyrkan.se, tfn. 054-14 19 02

Fakta om Skattkistan

Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis.

Om du har möjlighet kan du gärna lämna urvuxna kläder när du kommer och hämtar nya. Dina kläder kan i sin tur komma till glädje hos någon annan.

Följ vår Facebook-sida! Här lägger vi ut info om vilka kläder som vi söker just nu och lite info om verksamheten. Vi kommer också att göra särskilda efterlysningar som uppkommer. Vi följer inläggen som görs på Facebook. Om det är så att det inte finns kläder som just passar dig kan vi lägga ut lite förfrågningar och se om någon har. Eftersom kläderna vi har skänks av privatpersoner varierar utbudet från vecka till vecka. Tillsammans gör vi ett bra arbete för klimatet och för plånboken!

Här hittar du Skattkistan

Drottning Kristinas väg 7, Karlstad.

Vill du lämna kläder?

Vi tar endast emot kläder efter säsong, nu alltså vår- och sommarkläder. 
Kläder till tonåringar och vuxna tar vi också gärna emot.

Om du vill sortera kläderna tydligt i storleksordning gör du vårt jobb mycket enklare. Det vore fantastiskt! Då är det bara att hänga upp dem.
Vill du lämna kläder när vi inte har öppet? Ring Carina Haak 054-14 19 02.


Här kan du också lämna kläder i Karlstad

Hela Människan, Ria tar emot vuxenkläder.
Kontakta föreståndare Catharina Widén
Adress: Pihlgrensgatan 1
652 26 KARLSTAD
Telefon 054-21 07 25
e-post: ria.karlstad@helamanniskan.se
e-post: catharinawiden@hotmail.com

Stadsmissionen i Karlstad
Tar emot vuxenkläder. Kontaktas på telefon 054-15 12 47  
Adress: Herrgårdsgatan 7 652 24 Karlstad  

Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Om Norrstrandskyrkan

Nära E18 på Norrstrand ligger kyrkan som är ett av Karlstads landmärken. Den har ett vackert kyrkorum och två församlingssalar i anslutning till kyrkorummet.

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Norrstrands församling

Välkommen till den östra delen av Karlstads tätort. Fyra kyrkor och många engagerade människor.

Välkommen till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan engagerar många människor i Karlstad. Körsångare, cafégäster, bullbakare, barn och föräldrar, konfirmander, frivilliga, pilgrimer, dansare och många andra. Läs om vår verksamhet här.