Skattkistan - gratis kläder

Hej! Till Skattkistan i Karlstad är alla varmt välkomna för att hämta kläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter. Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis.

Skattkistan är en gratisbutik som är snäll både mot miljön och plånboken. Hos oss får dina avlagda kläder ett nytt liv i en annan familj. Genom Skattkistan bidrar vi till att minska konsumtionen och använda kläderna många gånger om.

Hämtning av kläder

Under coronapanemin går det att boka tid på sms 076-766 19 02 om man vill lämna eller hämta kläder. Du får då en egen tid när det inte är någon annan i butiken allt för att minska smittspridningen. Vi har kläder i alla storlekar och tar emot kläder efter aktuell säsong.

Inlämning av kläder

På tisdagar mellan kl 10-14 är det volontärer på plats och det är en bra tid att lämna in kläder. Kläderna ska vara hela och rena. Kläder som vi inte använder skickas vidare till Gengåvan eller Myrorna.

Skulle det inte funka denna tid är det en möjlighet att ställa regnsäkrade påsar utanför Skattkistan innan man åker till jobbet på tisdag morgon så plockar vi in dem när vi kommer. Funkar inte dessa tider så sms:a på 076-766 19 02 så bokar vi en tid.

Vi tar även emot hela och rena leksaker.

Kontaktperson: diakon Carina Haak, tfn. 054-14 19 02

Här hittar du Skattkistan

Drottning Kristinas väg 7, Karlstad.

Vill du lämna kläder?

 

Vi tar endast emot kläder efter säsong, nu alltså höst- och vinterkläder. Tonårskläder (small, medium, large) tar vi också gärna emot.

Om du vill sortera kläderna tydligt i storleksordning gör du vårt jobb mycket enklare. Det vore fantastiskt! Då är det bara att hänga upp dem.

Vill du lämna kläder när vi inte har öppet? Ring Carina Haak 054-14 19 02.

Här kan du också lämna kläder i Karlstad

Hela Människan, Ria tar emot vuxenkläder.
Kontakta föreståndare Catharina Widén
Adress: Pihlgrensgatan 1
652 26 KARLSTAD
Telefon 054-21 07 25
e-post: ria.karlstad@helamanniskan.se
e-post: catharinawiden@hotmail.com

Stadsmissionen i Karlstad
Tar emot vuxenkläder. Kontaktas på telefon 054-15 12 47   Adress: Herrgårdsgatan 7 652 24 Karlstad