Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skattkistan - gratis kläder

Hej! Skattkistan har öppet de flesta tisdagar i höst kl 11-13. För att få möjlighet att hämta kläder hos oss ska du vara bosatt i Karlstads pastorat. Som familj kan du besöka Skattkistan maximalt två gånger per termin för att hämta kläder till dina barn. Öppnar för terminen den 7 januari 2020.

Till Skattkistan i Karlstad är alla barnfamiljer, bosatta inom Karlstads pastorat varmt välkomna för att hämta kläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter.  Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis. 

Garaget under Norrstrands församlingsexpedition är fullt med kläder och skor för stora och små barn. Här är tanken att man ska kunna hämta det som saknas hemma men som man inte har råd att köpa. Här finns också pysselrum för barnen och möjlighet att ta en fika efteråt.

Skattkistan finns i garaget i Norrstrands församlingsexpedition (portarna som vetter ut mot vägen). Där kan du hämta kläder och skor till främst barn i olika åldrar. Det finns även en mycket begränsad del vuxenkläder till kvinnor. Om det är så att det inte finns kläder som just passar dig kan vi lägga ut lite förfrågningar och se om någon har. Eftersom kläderna vi har skänks av privatpersoner varierar utbudet från vecka till vecka.

Hämta - lämna - byt

I Skattkistan är kläderna gratis. Om du har möjlighet kan du gärna lämna urvuxna kläder när du kommer och hämtar nya. Dina kläder kan i sin tur hjälpa någon annan.

Klicka här för att ladda ner en affisch om Skattkistan >>
Det är fritt fram att sprida den överallt.

Kontaktperson: diakon Carina Haak, tfn. 054-14 19 02

Här hittar du Skattkistan

Drottning Kristinas väg 7, Karlstad.

Vill du lämna kläder?

Vi tar emot kläder samma dag och tid som vi har öppet. Kläderna du lämnar ska vara tvättade och gärna märkta så vi ser vilken storlek de har.

Vi tar endast emot kläder efter säsong, nu alltså höst- och vinterkläder. Tonårskläder (small, medium, large) tar vi också gärna emot.

Om du vill sortera kläderna tydligt i storleksordning gör du vårt jobb mycket enklare. Det vore fantastiskt! Då är det bara att hänga upp dem.

Vill du lämna kläder när vi inte har öppet? Ring Carina Haak 054-14 19 02.

Här kan du också lämna kläder i Karlstad

Hela Människan, Ria tar emot vuxenkläder.
Kontakta föreståndare Catharina Widén
Adress: Pihlgrensgatan 1
652 26 KARLSTAD
Telefon 054-21 07 25
e-post: ria.karlstad@helamanniskan.se
e-post: catharinawiden@hotmail.com

Stadsmissionen i Karlstad
Tar emot vuxenkläder. Kontaktas på telefon 054-15 12 47   Adress: Herrgårdsgatan 7 652 24 Karlstad