Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Skattkistan - gratis kläder

Skattkistan kommer att vara stängd ett par veckor from 7 november. Därefter kommer ny information om hur öppettiderna kommer att se ut och du som är bosatt i Karlstad pastorat kommer att få boka in dig hos den diakon som jobbar i kyrkan närmast dig för att hämta ut kläder. Vi har from nu infört klädstopp på allt! Om du önskar mer information ber vi dig kontakta diakon Margit Henriksson på telefonnummer 054 - 14 15 39.

Till Skattkistan i Karlstad är alla barnfamiljer, bosatta inom Karlstads pastorat varmt välkomna för att hämta kläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter.  Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis.

Garaget under Norrstrands församlingsexpedition är fullt med kläder och skor för stora och små barn. Här är tanken att man ska kunna hämta det som saknas hemma men som man inte har råd att köpa. Här finns också pysselrum för barnen och möjlighet att ta en fika efteråt.

Skattkistan finns i garaget i Norrstrands församlingsexpedition (portarna som vetter ut mot vägen). Där kan du hämta kläder och skor till främst barn i olika åldrar. Det finns även en mycket begränsad del vuxenkläder till kvinnor. Om det är så att det inte finns kläder som just passar dig kan vi lägga ut lite förfrågningar och se om någon har. Eftersom kläderna vi har skänks av privatpersoner varierar utbudet från vecka till vecka.

Hämta - lämna - byt

I Skattkistan är kläderna gratis. Om du har möjlighet kan du gärna lämna urvuxna kläder när du kommer och hämtar nya. Dina kläder kan i sin tur hjälpa någon annan.

Om du har frågor eller om du vill bidra med kläder och skor kan du ringa 054-14 15 39, diakon Margit Henriksson.
Tänk på att inlämnade kläder ska vara tvättade och hela.

Klicka här för att ladda ner en affisch om Skattkistan >>
Det är fritt fram att sprida den överallt.

Kontaktperson: diakon Margit Henriksson, tfn. 054-14 15 39

Här hittar du Skattkistan

Drottning Kristinas väg 7, Karlstad.

Vill du lämna kläder?

Vi tar emot kläder samma dag och tid som vi har öppet. Kläderna du lämnar ska vara tvättade och gärna märkta så vi ser vilken storlek de har.

Vi tar endast emot kläder efter säsong, nu alltså höst- och vinterkläder. Tonårskläder (small, medium, large) tar vi också gärna emot.

Om du vill sortera kläderna tydligt i storleksordning gör du vårt jobb mycket enklare. Det vore fantastiskt! Då är det bara att hänga upp dem.

Vill du lämna kläder när vi inte har öppet? Ring Margit Henriksson 054-14 15 39.

Här kan du också lämna kläder i Karlstad

Hela Människan, Ria tar emot vuxenkläder.
Kontakta föreståndare Catharina Widén
Adress: Pihlgrensgatan 1
652 26 KARLSTAD
e-post: ria.karlstad@helamanniskan.se