Skattkistan - gratis kläder

OBS! Just nu har vi INLÄMNINGSSTOPP! OBS! Vi tar emot kläder igen - och då är det höstkläder och -skor som gäller, när vi öppnar igen efter sommaren den 17 augusti. Öppet för hämtning av kläder som vanligt tisdag och torsdag kl 11.00-14.00 fram t.om 14/6. Till Skattkistan i Karlstad är alla varmt välkomna för att hämta kläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter. Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis. På facebooksidan hittar du löpande information.

Skänk kläder och leksaker till nyanlända som kommer från ukraina och andra platser

Foto: MartinDivisek/EPA/TT/Ikon

Till oss kommer många nyanlända som inte har mer än de kläder de står och går i. Nu börjar människor anlända från Ukraina och vi behöver fylla på våra förråd!
Inlämning av kläder och skor (alla storlekar)leksaker, lakan, handdukar.

Detta gäller vecka 12
Mån 21/3 kl 13-15.
Tis & Tors 11-14 - Lämna in till Skattkistans volontärer.
Onsdag 9-15 -Ställ in innanför dörren på församlingsgården.

Skattkistan är en gratisbutik som är snäll både mot miljön och plånboken. Hos oss får dina avlagda kläder ett nytt liv i en annan familj. Genom Skattkistan bidrar vi till att minska konsumtionen och använda kläderna många gånger om.

Våra öppentider:

Tisdagar 11-14 och torsdagar 11-14

Inlämning av kläder

På tisdagar mellan kl 10-14 är det volontärer på plats och det är en bra tid att lämna in kläder. Kläderna ska vara hela, rena och efter säsong. Kläder som vi inte använder skickas vidare till Gengåvan eller Myrorna.

Skulle det inte funka denna tid är det en möjlighet att ställa regnsäkrade påsar utanför Skattkistan innan man åker till jobbet på tisdag morgon så plockar vi in dem när vi kommer. Funkar inte dessa tider så sms:a på 076-766 19 02 så bokar vi en tid.

Vi tar även emot hela och rena leksaker.

Kontaktperson: diakon Carina Haak, tfn. 054-14 19 02

Här hittar du Skattkistan

Drottning Kristinas väg 7, Karlstad.

Vill du lämna kläder?

Vi tar endast emot kläder efter säsong, nu alltså höst- och vinterkläder.
Kläder till tonåringar och vuxna tar vi också gärna emot.

Om du vill sortera kläderna tydligt i storleksordning gör du vårt jobb mycket enklare. Det vore fantastiskt! Då är det bara att hänga upp dem.
Vill du lämna kläder när vi inte har öppet? Ring Carina Haak 054-14 19 02.

Här kan du också lämna kläder i Karlstad

Hela Människan, Ria tar emot vuxenkläder.
Kontakta föreståndare Catharina Widén
Adress: Pihlgrensgatan 1
652 26 KARLSTAD
e-post: ria.karlstad@helamanniskan.se
e-post: catharinawiden@hotmail.com

Stadsmissionen i Karlstad
Tar emot vuxenkläder. Kontaktas på telefon 054-15 12 47   Adress: Herrgårdsgatan 7 652 24 Karlstad

Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Om Norrstrandskyrkan

Nära E18 på Norrstrand ligger kyrkan som är ett av Karlstads landmärken. Den har ett vackert kyrkorum och två församlingssalar i anslutning till kyrkorummet.

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Norrstrands församling

Välkommen till den östra delen av Karlstads tätort. Fyra kyrkor och många engagerade människor.

Välkommen till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan engagerar många människor i Karlstad. Körsångare, cafégäster, bullbakare, barn och föräldrar, konfirmander, frivilliga, pilgrimer, dansare och många andra. Läs om vår verksamhet här.