Skattkistan - gratis kläder

Hej! Till Skattkistan i Karlstad är alla barnfamiljer, varmt välkomna för att hämta kläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter. Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis. Öppet tisdagar kl 11.00-13.00.

Du som vill lämna kläder är välkommen: tisdagar 10.00-20.00, torsdagar 9.00-17.00 och söndagar 10.00-12.30.

Till Skattkistan i Karlstad är alla barnfamiljer, bosatta inom Karlstads pastorat varmt välkomna för att hämta kläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter.  Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis.

Garaget under Norrstrands församlingsexpedition är fullt med kläder och skor för stora och små barn. Här är tanken att man ska kunna hämta det som saknas hemma men som man inte har råd att köpa. Här finns också pysselrum för barnen och möjlighet att ta en fika efteråt.

Skattkistan finns i garaget i Norrstrands församlingsexpedition (portarna som vetter ut mot vägen). Där kan du hämta kläder och skor till främst barn i olika åldrar. Det finns även en mycket begränsad del vuxenkläder till kvinnor. Om det är så att det inte finns kläder som just passar dig kan vi lägga ut lite förfrågningar och se om någon har. Eftersom kläderna vi har skänks av privatpersoner varierar utbudet från vecka till vecka.

Hämta - lämna - byt

I Skattkistan är kläderna gratis. Om du har möjlighet kan du gärna lämna urvuxna kläder när du kommer och hämtar nya. Dina kläder kan i sin tur hjälpa någon annan.

Klicka här för att ladda ner en affisch om Skattkistan >>
Det är fritt fram att sprida den överallt.

Kontaktperson: diakon Carina Haak, tfn. 054-14 19 02

Här hittar du Skattkistan

Drottning Kristinas väg 7, Karlstad.

Vill du lämna kläder?

Vi tar emot kläder samma dag och tid som vi har öppet, (tisdag kl 11-13) tisdagar 10.00-20.00, torsdagar 9.00-17.00, söndagar 10.00-12.30. Kläderna du lämnar ska vara tvättade och gärna märkta så vi ser vilken storlek de har.

Vi tar endast emot kläder efter säsong, nu alltså höst- och vinterkläder. Tonårskläder (small, medium, large) tar vi också gärna emot.

Om du vill sortera kläderna tydligt i storleksordning gör du vårt jobb mycket enklare. Det vore fantastiskt! Då är det bara att hänga upp dem.

Vill du lämna kläder när vi inte har öppet? Ring Carina Haak 054-14 19 02.

Här kan du också lämna kläder i Karlstad

Hela Människan, Ria tar emot vuxenkläder.
Kontakta föreståndare Catharina Widén
Adress: Pihlgrensgatan 1
652 26 KARLSTAD
e-post: ria.karlstad@helamanniskan.se