Foto: Hans Kvarnström

Sista hälsningen från Hans resa - i Glasgow

Detta är sista rapporten från Hans Kvarnström på den långa vandringen till Glasgow för klimatet. Det blev sju rapporter under 14 veckors tid. Vi tackar honom så väldigt mycket för att vi fick hänga med på detta sätt!

Nu har jag snart varit i Glasgow i två veckor. Konferensen börjar närma sig sitt slut.
Under den här tiden så har jag varit med på tre stora klimatmanifestationer.

Den första lördagen hade Extinction Rebellion ordnat en manifestation där de bjöd in oss pilgrimer att vara med. Det var många där som hade gått, cyklat, seglat och på annat sätt kommit hit. I fredags gick jag med i den stora manifestationen Friday’s får Future där Greta Thunberg hade bjudit in alla olika grupper att vara med. Och till sist i lördags så var det den stora globala manifestationen för klimaträttvisa som ägde rum det var den största av alla.

 
Ja ni, på lördag åker jag till ön Mull på skottska västkusten. Ska vara i ett ortodoxt kloster en vecka. Sen hoppas jag också kunna vara en vecka på ön Iona.

Känner att jag vill ha lite tid för reflektion, bön och kontemplation. Hoppas och ber att ni liksom jag blivit inspirerade av fokuset på miljö och klimat de här dagarna. Vi har ett viktigt arbete framför oss, både som enskilda och som kyrka. Må vi göra oss själva, andra och världen grönare.

Varma hälsningar,
Hans

Se en intervju med Hans på plats i Glasgow efter vandringen, gjord av Marie Lundström.