Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

SamtalsAkuten och Krismottagning för män

SamtalAkuten och Krismottagning för män vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut och bor i Forshaga, Hammarö, Karlstad och Kils kommun. SamtalsAkuten har något begränsad tillgänglighet under jul- och nyårshelgen samt håller helt stängt fredagen 22/12 och fredagen den 5/1. Krismottagning för män har stängt mellan 22-29/12 samt 5/1.

SAMTALSAKUTEN 054-18 00 50

SamtalsAkuten vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut.
Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Då kan SamtalsAkuten erbjuda dig en möjlighet att bearbeta och samtala om den uppkomna krisen.

Vi har förstärkt sekretess och vi för inga journaler. Varje besök pågår i 50 minuter och kostar 120 kr vilket betalas kontant. Du har möjlighet till max 8 samtal.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, telefon 054-18 00 50, tala in ditt namn och telefonnummer så rings du upp så snart som möjligt.
Du kan även kontakta SamtalsAkuten via epost: samtalsakuten@karlstad.se.

KRISMOTTAGNING FÖR MÄN 054-18 01 54

Krismottagning för män vänder sig till dig som är man och är i akut livskris och vill samtala med en manlig samtalsterapeut.
Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Har du problem i nära relationer och eller behöver hjälp att hantera din aggressivitet?

Då kan Krismottagning för män erbjuda dig en möjlighet till bearbetning via enskilda samtal med en manlig terapeut eller genom att delta i gruppverksamhet.

Vi har förstärkt sekretess och vi för inga journaler. Varje besök pågår i 50 minuter och kostar 120 kr vilket betalas kontant, detta gäller även gruppverksamheten. Du har möjlighet till max 6 samtal.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, telefon 054-18 01 54, tala in ditt namn och telefonnummer så rings du upp så snart som möjligt. Du kan också nå oss via epost: krismottagningenforman@karlstad.se.

Ickevåldsgrupp

Krismottagning för män kan också erbjuda ickevåldsgrupp – en metod för män som har våldsproblem i nära relationer.

• Gruppen träffas 24 gånger
  • 8 temaområden knutna till våld
  • Bearbetning av egna erfarenheter av våldsutövning
  • Arbeta med aktuella våldsepisoder som äger rum medan mannen går i grupp
  • Gruppen består av 5-7 deltagare som leds av två erfarna gruppledare
  • Tid måndagar 16.30 – 18.00

Besöksadress för båda mottagningarna:

Västra Torggatan 15, våning 2 (hiss finns), 652 24 Karlstad

SamtalsAkuten och Krismottagning för män är ett samarbete mellan Landstinget i Värmland, Svenska Kyrkan och Karlstad, Forshaga, Hammarö och Kils kommuner.