Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Presentation av Norrstrands församling

I Norrstrands församling ingår nordöstra delen av Karlstads stadskärna. Det är den ena av de stora stadsförsamlingarna i Karlstad. Närmast centrum ligger Norrstrandskyrkan som är huvudkyrka. Där finns också Skattkistan, vår gratissecondhand för familjer som kämpar med ekonomin.

Ett par kilometer därifrån ligger Barnens katedral (Kroppkärrskyrkan) där ett barncentrerat arbete pågått i många år.

På Kronoparken ligger Kronoparkskyrkan ett stenkast från universitetet. Det är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och Kronoparkens Equmeniaförsamling. Ett samarbete som pågått i 40 år.

Församlingen har ett gott samarbete med många skolor där Bibeläventyret sprids.

I församlingen finns också Ruds kyrkogård där kyrkogårdsförvaltningen har sin bas. På Karlstads universitet finns en universitetspräst.

Alla fem församlingar i Karlstads pastorat samverkar kring många verksamheter. Konfaarbetet ”Mersmak” är gemensamt sedan många år och erbjuder 14-åringar ett femtontal konfaalternativ. Vi samarbetar kring förrättningar och bemanning så mycket som är möjligt.

Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Norrstrandskyrkan

Här hittar du café, sopplunch, regnbågsmässor, körer, gudstjänster och engagerade människor. Här finns plats för dig också.

Barnens Katedral

Välkomna till Barnens Katedral på Kroppkärr. Kyrkan med plats för alla åldrar.

Kronoparkskyrkan

Välkommen till Kronoparkens egen kyrka! Kyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan - sedan 1980. Som kyrka vill vi finnas till för alla! Vi firar gudstjänst varje söndag och vi har alltid kyrkkaffe efter våra gudstjänster! Kika in våra verksamheter och ladda gärna ner appen ”Kyrkguiden” Därfår du senaste uppdateringarna om våra gudstjänster och annat som händer i vår kyrka.

Skattkistan - kläder som är bra för miljö och plånbok

Inlämningsstopp till 13 augusti. Sommarstängt 11 juni-13 augusti. Skattkistan är öppen tisdagar 13:00-18:00.  Välkommen.