Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Öppen förskola

Välkommen till kyrkans öppna förskola! Här är det öppet för barn 0 till 6 år och föräldrar. Lek, spel, pyssel och fika och en massa skratt förstås. Det finns också flera andra öppna grupper dit du kan komma när du vill.

Till våra öppna förskolor är barn 0-6 år i sällskap med vuxen välkomna. Vi har öppet hus så man kan komma och gå som man vill inom öppettiderna. Vi leker, sjunger, fikar och umgås. Du kan naturligtvis ta med dig egen mat och värma om du vill. Öppna förskolan är gratis och det behövs ingen anmälan. Om du vill ge en gåva finns den möjligheten.

Mötesplats med eget ansvar

Öppna förskolan bygger på att varje besökare har ansvar för sitt barn under tiden man vistas på förskolan. Det är en mötesplats där man utan krav kan träffas och lära känna andra barn och vuxna. Man får åka till vilken förskola man vill. Förskolan ska vara en naturlig kontaktpunkt för barnfamiljer i Karlstad och finns bl.a till för att hjälpa föräldrar att utveckla och förstärka sin föräldraroll.

Deltagarna gör verksamheten

Ingen öppen förskola är lik en annan, utan varje verksamhet utvecklas efter deltagarna, de barn och föräldrar som besöker förskolan. Prata med oss om du har någon bra idé - det kanske är något vi kan göra tillsammans.

Öppna grupper för barn och föräldrar

Det finns också några öppna grupper. Välkommen!

Annan barnverksamhet

Förutom vår öppna verksamhet finns det många grupper som man kan anmäla sig till. De flesta startar varje termin. Fråga gärna någon i personalen om du vill veta mer eller läs om grupperna på hemsidan.