Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Om Korsets kapell

Det största kapellet i krematoriet är invigt kyrkorum. Där sker bara gudstjänster i Svenska kyrkans ordning.

Korsets kapell är byggt 1968. Det invigdes som kyrka, vilket innebär att endast förrättningar enligt Svenska kyrkans ordning får hållas där. Fram till att Rudskyrkan i Ruds Centrum byggdes fungerade Korsets kapell även som distriktskyrka. Där hölls gudstjänster, dop, skolavslutningar mm. Nuförtiden används det mest för begravningar.

Kapellet rymmer 150 personer, det är det största av de tre kapellen. Det är utrustat med orgel och elpiano. Ovanför altaret hänger ett stort kors av skulptören Torolf Engström. Korset är gjort av försilvrat trä och akrylglas.

Adress: Mossgatan 22, 65466 Karlstad

Panorama - se kyrkan som om du var där

Klicka på bilden för att öppna panoramat.