Karlstads domkyrka

Från 1 juni kan vi mötas i gudstjänst igen!

Nyhet Publicerad Ändrad

Smittspridningen minskar och de nya restriktionerna från 1 juni tillåter oss att återigen samlas i kyrkorna. Domkyrkan kommer att få ta in 105 personer samtidigt. Vi gläds åt att äntligen kunna mötas igen, samtidigt som det är ytterst viktigt att vi håller avstånd och visar stor hänsyn till varandra i kyrkan.

Sällskap på maximalt fyra personer kan sitta tillsammans i kyrkbänken men övriga använder anvisade platser. Vi ser självklart också till att hålla avstånd minst en meter till varandra. Vi håller hög handhygien och den som känner förkylningssymtom ska stanna hemma tills den har blivit frisk.

gudstjänstprogrammet

Veckoprogrammet i Domkyrkan som startar den 1 juni ser ut ungefär som det gjorde innan gränsen om åtta personer infördes i höstas. Klicka här för att se Domkyrkans program för veckan.

En bild på en av Domkyrkans dopänglar märker ut de anvisade platserna i Domkyrkan. Foto: Sandra Albertus

Högmässor på söndagar blir från och med söndag 6 juni både digital via Glimt-TV och öppen för 105 personer. Vi räknar antal deltagare vid dörrarna och först till kvarn gäller.

Nattvard på annorlunda vis

Vid nattvarden på söndagarnas högmässor kommer endast brödet att delas ut. Vid veckomässorna på onsdag kl 12 och torsdag kl 18 kommer särkalkar att användas.