En grupp människor står vid en grind på en liten grusväg.

Församlingsresa - Pilgrimsvandring i Glava 3 juni

Nyhet Publicerad

Välkomna att vandra i grupp på en upprustad medeltida pilgrimsled i västra Värmland. Vandringen är ca 6 km, vi tar god tid på oss, varvar tystnad och prat, och reflekterar tillsammans över pilgrimernas nyckelord. Dagen börjar kl. 9.00 med buss från Västerstrandskyrkan.

Dagen börjar kl. 9.00 med buss från Västerstrandskyrkan.
Vi åker till Glava församlingshem där vi bjuds på fika och träffar församlingspräst Kenth Sanfridsson som följer med under dagen och kan berätta mer om pilgrimer och leden. Efter en guidning i Glava kyrka startar vandringen söderut, vi tar regelbundna pauser och äter vår egenmedhavda lunch efter vägen (utomhus).
Målet är Gladisvall, Glavas gamla kyrkplats, där vi firar nattvard och bussen hämtar oss för hemfärd. Vi beräknas vara i Karlstad igen cirka 16.00.

Karta för vår del av leden: https://www.svenskakyrkan.se/filer/575482/11_Gladisvall-Glava-Sp%c3%a4sserud.pdf

Resan är kostnadsfri men observera att dagen kräver att du klarar av att vandra 6 km, och bära med din egen vattenflaska + lunchmatsäck.
Begränsat antal platser 25 pers.
Anmälan (med mailadress) till pastorsexpedition 054- 14 14 00