Kulturcafé

Kulturcafé är tills vidare pausat, på grund av coronavirusets spridning.

Kulturcafé är en öppen verksamhet för daglediga på onsdagar 13.00,
ojämna veckor.
Vi börjar med dagens programpunkt och fikar sedan tillsammans.

Vårens program:

29/1 Knep och knåp

12/2 Musikquiz med Janne och Ulrika

8/4 Sång och musikprogram med Ulrika Rhodén och Bo Rhodén

22/4 Tilda Lidell berättar om Act Svenska kyrkans utbytesprogram "Ung i den världsvida kyrkan" och om sin tid i Tanzania.

6/5 Våravslutning. Sång och musik med Kerstin och Göran

Kulturcafé i Kroppkärrskyrkan/Barnens katedral
"Att jobba med det här känns faktiskt som att få en bonuslön varje onsdag"

Ulrika Rhodén, pedagog, som är ansvarig för verksamheten tillsammans med Anne-Maj Planefors och Robin Göransson beskriver Kulturcafét så här:
En mötesplats med fika och någon typ av program varje gång. Det kan vara någon som framför musik, ett föredrag eller en frågesport där besökarna får klura tillsammans. Det är pensionärer - daglediga - som kommer. Det har blivit väldigt populärt, det kommer cirka 25-40 personer varje gång.

Kulturcafés besökare i januari 2019.

Vad är syftet med verksamheten?
- Det är att erbjuda en gemenskap och ett socialt sammanhang som är meningsfullt för den här gruppen av besökare.

Varför tror du att människor kommer tillbaka?
- För att det finns en så härlig gemenskap. Vi upplever att de trivs och känner sig hemma här. Vi vet också att många tipsar vänner om Kulturcafét. Vi har fått höra många fina ord när människor berättar vad de har hört om cafét och därför blivit nyfikna på att komma hit.
- Vi inbjuder också besökarna att själva engagera sig och bidra till programmet med till exempel en berättelse eller sång och musik, så det händer då och då. Jag tror att sådant kan ha betydelse också.

Vad ger det dig att leda den här verksamheten?
- Ja att jobba med det här känns faktiskt som att få en bonuslön varje onsdag! Det är en så go stämning och vi får träffa så många härliga och varma människor, man blir bara varm i hjärtat.