Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Kulturcafé

Onsdagar 13.00, ojämna veckor i Barnens katedral. Start 30/1

Kulturcafé är en öppen verksamhet för daglediga på onsdagar 13.00,
ojämna veckor.
Vi börjar med dagens programpunkt och fikar sedan tillsammans.

Vårens program:

30/1  Kulturcafé: ”En frågesport om vårt vackra Karlstad”

13/2  Kulturcafé: ”Ballader från Balkan  - Uhvati Ritam (Fånga rytmen)”
 Ilija Marjanovic med vänner.

13/3  Kulturcafé: ”Gamla godingar”
Sång och musikprogram med Leif Hultin.

27/3  Kulturcafé: ”Ord och sång” - med Sonja, Ulrika och Janne

10/4 Kulturcafé:  ”Moster Anna” - Ulrika berättar om sin släkting
Anna Gustafsson, som var Norrbottens första länsmejerska.

8/5 Kulturcafé: ”Våravslutning” - Sång och musikprogram
med Kerstin, Göran och Janne.

Kulturcafé i Kroppkärrskyrkan/Barnens katedral
"Att jobba med det här känns faktiskt som att få en bonuslön varje onsdag"

Ulrika Rhodén, pedagog, som är ansvarig för verksamheten tillsammans med Anne-Maj Planefors och Robin Göransson beskriver Kulturcafét så här:
En mötesplats med fika och någon typ av program varje gång. Det kan vara någon som framför musik, ett föredrag eller en frågesport där besökarna får klura tillsammans. Det är pensionärer - daglediga - som kommer. Det har blivit väldigt populärt, det kommer cirka 25-40 personer varje gång.

Kulturcafés besökare i januari 2019.

Vad är syftet med verksamheten?
- Det är att erbjuda en gemenskap och ett socialt sammanhang som är meningsfullt för den här gruppen av besökare.

Varför tror du att människor kommer tillbaka?
- För att det finns en så härlig gemenskap. Vi upplever att de trivs och känner sig hemma här. Vi vet också att många tipsar vänner om Kulturcafét. Vi har fått höra många fina ord när människor berättar vad de har hört om cafét och därför blivit nyfikna på att komma hit.
- Vi inbjuder också besökarna att själva engagera sig och bidra till programmet med till exempel en berättelse eller sång och musik, så det händer då och då. Jag tror att sådant kan ha betydelse också.

Vad ger det dig att leda den här verksamheten?
- Ja att jobba med det här känns faktiskt som att få en bonuslön varje onsdag! Det är en så go stämning och vi får träffa så många härliga och varma människor, man blir bara varm i hjärtat.