Arbeta som volontär i Vintervärme

Vill du göra skillnad för någon som lever i utanförskap och som inte har någonstans att bo? Nu kan du anmäla ditt intresse för att hjälpa till som volontär. Gör skillnad på riktigt!

Vintervärme öppnar dörren för människor i Karlstad som riskerar att tvingas sova utomhus. De behöver komma in i värmen, få något i magen, ladda sin telefon och hämta kraft för att överleva natten. Det är otroligt påfrestande att leva utomhus när det är kallt. Det går inte att värja sig från kylan. Det går inte att vara trygg någonstans. Och det finns inga krafter över när morgonen kommer.

Genom att få sova varmt och tryggt kan de utan tak över huvudet få chans till återhämtning. Kroppen och själen får vila. Kläderna hinner torka. Kroppen kan bli lite renare. Magen mättare. För en natt kan du förändra deras verklighet.

Som Vintervärmes volontär gör detta möjligt. Du möter Vintervärmes gäster med värme och värdighet. Du får dela livet med människor du aldrig skulle träffat annars och höra otroliga livsberättelser. För en stund får du möjlighet att förgylla en utsatt människas tillvaro.

Alla volontärer i Vintervärme arbetar ideellt. Du får utbildning och handledning under projektets gång och ett intyg efteråt. 

Bli Volontär - få utbildning

Ta kontakt med Vintervärme om du vill hjälpa till. Du kommer att gå en volontärutbildning och göra praktik på Stadsmissionen eller RIA under dagtid.

Måndagkvällarna 7, 14 och 21 november är den första volontärutbildningen.
Nästa volontärutbildning är måndagarna veckorna 2, 3 och 4 2023.

Anmäl dig på länken nedan.

Volontärutbildning för Vintervärme, Stadsmissionen och Ungdomsbussen

Vill du vara med och göra skillnad för människor som lever i utsatthet i Karlstad? Genom denna utbildning får du verktygen du behöver för att arbeta som volontär på Nattboendet Vintervärme, Ungdomsbussen och Karlstads kyrkliga stadsmission.

Specialuppdrag: Nattvolontär

För att driva Vintervärme krävs 2-3 volontärer varje natt. Som volontär är man vaken och tar emot de som ska sova och erbjuder kvällsmat. Volontärerna är sedan vakna hela natten och ska hålla ordning och stänga på morgonen. Man jobbar nätter 20.00-ca 08.00. 

Planen är att Vintervärme ska vara öppet 9 januari till 31 mars under vintern 2023.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är villig att ge av din tid för att hjälpa medmänniskor i nöd och som kan hjälpa till på natten.

Om du kan arbeta flera nätter är det bra - men det är inte nödvändigt. Det som är bra med att arbeta flera gånger är att vi då kan skapa kontinuitet för nattgästerna och trygghet för volontärerna.

Du behöver vara en öppen person som är van att hantera alla typer av människor. Du behöver vara trygg och vara bra på att lösa problem. Du samarbetar bra med andra volontärer och känner ansvar för ditt uppdrag.

Du finner det meningsfullt att hjälpa de mest utsatta i samhället och kan möta dem med värme och respekt.

Ta kontakt!

Om du känner att detta är något för dig kan du anmäla dig till volontärutbildning.