"Här är skorna jag går i och mina fötter som numer ber nästan ständigt - eftersom jag ser  hela vand- ringen som en sorts bön".

15 september, funderingar i Lübeck, Tyskland

Hej allihopa. 

Det är onsdag idag på fjärde veckan som jag är på vandring. Det regnar här i Lübeck. Kom nyss hem efter en promenad där jag hittade en mysig restaurang där de serverade soppa på ett väldigt enkelt sätt, en god mustig vegansk soppa. Så där ser ni: stället där en sover på blir på en gång det en kallar hem. 

När vi kom till Lübeck igår delades vi i grupper som fick besöka och sova över i privata hem. Det allra flesta vi möter på vandringen är mycket generösa. Det har fått mig att förstå att generositet är en viktig del av att bygga ett hållbart liv både individuellt och i samhället.

Det är inte alltid enkelt det här med att hålla kontakt med människor som inte är där en är. Vid varje paus vi tar så tar allihopa fram mobiltelefonen och meddelar sig med människor som inte är med. Missförstå mig inte jag gör det gärna för jag har gett mig in i leken och jag gör det för en god sak. Ändå så tycker att det påverkar vårt sätt att göra den här vandringen och kanske det är nödvändigt i den här tiden. Och ni får ju vara med på något sätt iallafall.

Inga skavsår än. Inte ont i kroppen. Skulle vilja att mina närmaste skulle kunna vara med. Det är en lyx! Ut och gå vetja! Rapportera stegen till Walk for futures hemsida.

Bästa hälsningar,
Hans