13. Veckokonfa: Anpassad

Ni har precis ätit mellanmål innan konfa. Någon visar ett roligt klipp på telefonen och alla skrattar gott när ni går in i kyrkan där ni snart ska börja. I kyrkan tillsammans med de andra blir du lugn inuti. Här kan du vara precis den du är. Alla är olika men alla får vara med.

För dig med behov av anpassning. Det är en liten grupp med tydlig struktur.

Ibland kan det kännas som att det inte finns plats för mig för att jag känner mig lite annorlunda - men här finns det plats. Anpassad konfa är perfekt för dig som tycker om struktur eller kanske har behov av särskilt stöd. Du kanske har en funktionsvariation eller bara trivs bäst i ett mindre sammanhang. Vi träffas en gång i veckan och träffarna ser ungefär likadana ut varje gång: mellanmål, tända ljus och samling i kyrksalen och efter det jobbar vi på olika sätt med dagens tema. Det är bara temat som varierar. Det brukar vara roliga träffar. Vi gör saker som vi gillar, och på ett sätt som passar oss i gruppen. Var och en deltar utifrån sina förutsättningar. Vill du veta hur träffarna ser ut får du gärna höra av dig så berättar vi mer. 

Här får du chansen att träffa nya människor och göra olika saker tillsammans med dem. Vi skrattar, pratar, lyssnar, lär och upplever saker tillsammans.  

Konfaåret

Vi träffas i Norrstrandskyrkan en eftermiddag i veckan efter skolan med start i november. Vi behöver helst bli fem deltagare eller fler för att starta gruppen. 

Läger
Vi har en lägerhelg under vårterminen. Om lägret blir dagläger eller med övernattning beror på vilka som är med i gruppen.  

Konfirmation 
Konfirmationsgudstjänst i Norrstrandskyrkan i början av maj 2025. 

 

Har du frågor om konfagruppen?

Ring gärna konfasamordnare
Hanna Wessmark
hanna.wessmark@svenskakyrkan.se 054-141942,
076-8404609
eller Börje Axelsson borje.axelsson@svenskakyrkan.se 054-14 19 11, 070-5856024
så svarar de eller tar reda på allt ni behöver veta.

#konfakarlstad 24/25

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Anmäl dig till en konfagrupp som låter rolig!

Är du född 2010? Då är det dags för dig att välja ditt konfaalternativ! Oavsett vilken grupp du väljer kommer det att bli ett äventyr!

Du är värdefull, älskad och aldrig ensam

Vi vill att du som konfirmand får med dig dessa tre viktiga påståenden under konfirmandtiden och framåt i livet.

Värt att veta om konfa!

Läger, fika, teman, kåpor, grupper, gudstjänst, tro, ledare... Här finns det som är värt att veta om konfa.

Varför ska jag vara med i en konfagrupp?

Vi frågade tidigare konfirmander, unga ledare och ledare: Varför ska man vara med i konfa egentligen? Här är hela listan över deras svar.