Foto: Adobe

02. Sommarkonfa: Internat

Du ligger på en filt i solen. Hela kroppen är sådär härligt sommarvarm och bredvid dig i gräset ligger andra som du har blivit riktigt bra vänner med. för en knapp vecka sedan kände ni inte varandra, men nu vill du att lägret aldrig ska ta slut!

Vi spenderar tre veckor efter skolavslutningen tillsammans. Då åker vi på ett längre sommarläger där vi är borta många dagar i rad. Vi badar, fikar, solar, har mysiga lägerbål, gör utflykter, leker och pratar om livet och Gud.

Under konfapassen kommer vi att jobba med allt mellan himmel och jord. Vem är jag? Duger jag? Vad vill jag i livet? Det blir relationsprat om alla vi möter och lever med. Vad är viktigt i en kärleksrelation? HBTQI-frågor och könsidentitet. Vad är gott och ont? Miljö- och rättvisefrågor. Vad tänker vi om Gud och Guds egenskaper? Vem är Jesus och vad kan han lära oss? Vi firar gudstjänster och andakter tillsammans, sjunger och lyssnar på musik. Dina tankar och den kristna tron möts. Dina frågor och funderingar är viktiga och du kommer att få gott om tid att prata om dem – om du vill.

Vi kommer att vara på en lägergård någonstans i Värmland. Kom och upplev en del av sommaren tillsammans oss! Vi vill ge dig en upplevelse utöver det vanliga!

Konfaåret

Vi träffas de tre första veckorna på sommarlovet, samt 2-3 heldagar under läsåret. En eller två av dagarna under läsåret kommer vårdnadshavare att bli inbjudna till. Under året kommer du att gå på minst 10 gudstjänster.

Läger och konfirmation

Hemmaträffar i en kyrka i Karlstad under vecka 25
Ca 10 dagar läger under veckorna 26-27 på en lägergård i Värmland.

Konfirmation

Helgen vecka 27, 2025.

Har du frågor om konfagruppen?

Ring gärna konfasamordnare
Hanna Wessmark
hanna.wessmark@svenskakyrkan.se 054-141942,
076-8404609
eller Börje Axelsson borje.axelsson@svenskakyrkan.se 054-14 19 11, 070-5856024
så svarar de eller tar reda på allt ni behöver veta.

#konfakarlstad 24/25

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Anmäl dig till en konfagrupp som låter rolig!

Är du född 2010? Då är det dags för dig att välja ditt konfaalternativ! Oavsett vilken grupp du väljer kommer det att bli ett äventyr!

Du är värdefull, älskad och aldrig ensam

Vi vill att du som konfirmand får med dig dessa tre viktiga påståenden under konfirmandtiden och framåt i livet.

Värt att veta om konfa!

Läger, fika, teman, kåpor, grupper, gudstjänst, tro, ledare... Här finns det som är värt att veta om konfa.

Varför ska jag vara med i en konfagrupp?

Vi frågade tidigare konfirmander, unga ledare och ledare: Varför ska man vara med i konfa egentligen? Här är hela listan över deras svar.