I förgrunden ser du en flaska med handsprit, i bakgrunden  i kyrksalen
Foto: Johannes Frandsen

Det här gäller kring de nya covid-restriktionerna

Från den 1 december gäller nya smittskyddsåtgärder för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Här hittar du information om vad som gäller i Svenska kyrkan Jönköping för gudstjänstbesök och konserter.

Det här gäller i Svenska kyrkan Jönköping från den 1 december:

Religionsfriheten är skyddad enligt grundlagen. Vi kommer därför inte att kräva legitimation eller vaccinationsbevis i samband med:
- Högmässa
- Gudstjänst
- Andakt
- Musikgudstjänst
- Kyrkliga handlingar som till exempel bröllop och begravning

Vad gäller vid till exempel gudstjänster med över 100 deltagare?
Anvisade sittplatser kommer att gälla. Antalet deltagare i ett sällskap får vara maximalt åtta personer och  regeln om en meter mellan sällskapen gäller. Om ett sällskap är fler än åtta personer ska gruppen delas upp om maximalt åtta personer.

Vad gäller om jag ska gå på en konsert?
Du som ska gå på en renodlad konsert – här behöver du ett vaccinationsbevis för att delta. Du behöver även ha med dig giltig legitimation. Vi är tacksamma om du vid entrén har covidbevis och legitimation nära till hands.

Information om vaccinationsbevis hittar du på krisinformation.se

Vad ska jag tänka när jag besöker Svenska kyrkan Jönköping i jul?

- Välkommen om du är frisk och utan tecken på luftvägsinfektion.
- Visa hänsyn och håll avstånd till andra besökare.
- Var noga med att tvätta händerna och använda handdesinfektion.