Flera olika tårtdekorationer till bröllop står på ett bord.
Foto: Ulrika Robsarve /Ikon

Vigsel på alla hjärtans dag -14/2

Störst av allt är kärleken! Och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Alla hjärtans dag, 14 februari, bjuder vi in till vigsel i Huskvarna kyrka. Ansök om hindersprövning redan nu!

Ni älskar varandra och vill gifta er. Nu behöver ni bara bestämma hur ni vill att ert bröllop ska vara. Att välja servetter, göra gästlista och skriva inbjudningskort känns säkert jättekul för vissa, men kanske inte för er. Ni kanske hellre vill hålla bröllopet enkelt och fokusera på varandra. Det kan hända att ni planerar en resa eller har en annan gemensam dröm som ni vill lägga undan pengar till. 

I så fall kan en alla hjärtans dag-vigsel i Huskvarna kyrka vara något för er. Vi ordnar präst, lokal, musik, vittnen och till och med datum! Gäster, bukett, högtidliga kläder är alla valfria och ni bestämmer själva hur ni vill göra. Så fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och anmäl dig till vår alla hjärtans dag-vigsel den 14 februari. Svårare än så behöver det inte vara!

Ja, vi vill gifta oss i Huskvarna kyrka den 14 februari! Hur gör vi?

Hör av er till oss senast den 31 januari. Ni kommer bli inbjudna till ett samtal med prästen några dagar innan själva vigsel-dagen, även denna tid bokas in när ni anmäler er.

Ring eller mejla till Maria Liljenberg, se kontaktuppgifter nedan. Ni kan också använd formuläret nedan så hör vi av oss!

Vad behövs?

Att ni har med giltig hindersprövning och att en av er är medlem i Svenska kyrkan. Det går bra att lämna hindersprövningen till prästen under ert vigselsamtal. Tänk på att ansöka så snart som möjligt då handläggningstiderna kan variera.

Hu ansöker vi om hindersprovning?

Gå in på skatteverket.se och skriv in hindersprövning i sökrutan så hittar ni informationen (och blanketten) ni behöver. Handläggningstiderna kan variera så ansök så snart som möjligt!

Måste vi ha bröllopskläder?

Nej, ni får ha precis vilka kläder ni vill. Det viktigaste är att ni känner er bekväma i ert val. Det är er dag!

Får vi ha med oss gäster?

Ja, självklart får ni det!

Vilken musik kan vi välja?

Vi har begränsat valet av musik. Det ni kan välja är ingångsmusik, två psalmer och utgångsmusik. Se vilka stycken ni har att välja mellan längre ner på sidan.

Välsignelse eller förnyelse

Vi erbjuder också välsignelse av ingånget borgligt äktenskap och förnyelse av vigsellöften. Ni anmäler er också via telefon, mejl eller via formuläret senast den 31 januari. Även ni blir inbjudna till ett samtal med prästen och ni får också välja musik och psalmer.

Hur går det till?

Ni välkomnas av en värd utanför kyrkan. Därefter går ni in i kyrkan för vigseln. 
Vid utgången kommer ni gå ut genom kyrkans sidodörr.

Efter vigseln bjuder vi på bröllopstårta i församlingsgården. 

Musik att välja mellan

När ni träffar prästen får ni också möjlighet att bestämma vilken musik ni vill ha, vi har begränsat valet för att göra det enklare för er och vår musiker. Ni väljer in- och utgångsmusik samt två psalmer.


Intresseanmälan